Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Εκδηλώσεις και διαλέξεις πριν την παρέλαση της 5ης Λεωφόρου


 



Από την Εθνική Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, 22 Απριλίου, 2018. Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια σειρά διαλέξεων και παράλληλων εκδηλώσεων σχετικών με την Ελληνική Επανάσταση, όπως επίσης και για τη μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, θα διοργανώσει το προσεχές χρονικό διάστημα η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, έως και την παρέλαση της 5ης Λεωφόρου, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου.
Η πρώτη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Αστόριας, με θέμα που εστιάζει στην αυλή του Αλή Πασά, με την είσοδο να είναι δωρεάν.
Παράλληλα, σύμφωνα με την Γραμματέα, Σπυριδούλα Τσουκαλά, προγραμματίζεται και μια εκδήλωση από το Rotary Club, την Πέμπτη 26 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Union League Club, με τίτλο «Είμαστε όλοι Ελληνες – Ελληνες και Φιλέλληνες στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας», με κεντρικό ομιλητή τον συμπρόεδρο της παρέλασης, Ηλία Κάτσο.
«Είμαστε πολύ περήφανοι που θα τον έχουμε φέτος ως ομιλητή. Εχει κυρίως αμερικανικό κοινό και όχι Ελληνες, γιατί προωθούμε την Ιστορία μας στους Αμερικανούς», τόνισε η κ. Τσουκαλά.
Τόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, όσο και ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Βασίλειος Γκουρνέλος, κατά την πανομογενειακή συγκέντρωση, κάλεσαν το κοινό να εντείνει τη στήριξή του στις προσπάθειες των διοργανωτών.
Αναφορικά με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κέρκυρας, ο Νίκος Μπάρδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι θα βρίσκεται στην παρέλαση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, χωρίς μάλιστα να επιβαρυνθεί η Ομοσπονδία.
Ειδικότερα, η Ορχήστρα θα εμφανιστεί στην τελετή έπαρσης της σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν, την Παρασκευή 27 Μαρτίου το πρωί, την ίδια μέρα το απόγευμα στην προγραμματισμένη συναυλία, το Σάββατο 28 Μαρτίου στην Πλατεία Αθηνών και την Κυριακή στην παρέλαση. Παράλληλα, η κ. Τσουκαλά ανέφερε πως υπάρχει επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο προκειμένου ένα τμήμα της μπάντας να βρίσκεται εντός του Ιερού Ναού, στη Δοξολογία πριν την παρέλαση.
Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα για τον Μέγα Τελετάρχη, αν και ενδέχεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν εξελίξεις.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου