Σε τραγωδία άνευ προηγουμένου μετατράπηκε ο ενταφιασμός του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος έπεσε νεκρός το Σάββατο μετά από επιχείρηση των ΗΠΑ στη Βαγδάτη.
Σουλεϊμανί :  Αναβλήθηκε η ταφή - Ποδοπατήθηκε το πλήθος - Τουλάχιστον 32 νεκροί και 190 τραυματίες | tanea.grΚι αυτό επειδή κατά την διάρκεια της κηδείας του Σουλεϊμανί στην πόλη Κερμάν χιλιάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν με αποτέλεσμα 32 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 190 να τραυματιστούν.
Οι επικήδειες εκδηλώσεις και ο ενταφιασμός του στρατηγού αναβλήθηκαν, λόγω της τραγωδίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Isna.
«Δυστυχώς, 32 συμπατριώτες μας έχασαν την ζωή τους σε αυτό το στάδιο της πορείας του φερέτρου του Σουλεϊμανί» ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ο Πιρ Χοσέιν Κουλιβάντ, επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας εκτάκτων περιστατικών, προσθέτοντας ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε 190.
Κάποιοι πάντως μιλούν για περισσότερους από 40 νεκρούς.
Στο κέντρο της πόλης Κερμάν, της γενέτειρας του ιρανού στρατηγού, ο οποίος επρόκειτο να ενταφιασθεί το απόγευμα, πυκνό πλήθος, όπως και τις δύο προηγούμενες ημέρες στην Τεχεράνη και στις άλλες ιρανικές πόλεις, είχε συρρεύσει για να ξεπροβοδίσει τον ισχυρό άνδρα του Ιράν.
Σοκαριστικά πλάνα που έχουν ήδη ανέβει στα Social Media αποτυπώνουν τις στιγμές του πανικού.



Λαοθάλασσα και στην πόλη Κέρμαν

Νωρίτερα η ιρανική κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει πλάνα με χιλιάδες ανθρώπους, αρκετοί εκ των οποίων μαυροντυμένοι, να έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης Κερμάν για να θρηνήσουν τον ανώτατο αξιωματικό, ο οποίος για ορισμένους αναλυτές ήταν ατύπως ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στη χώρα.
Η προσέλευση των διαδηλωτών στην Κερμάν ήταν παρόμοια με αυτή των προηγούμενων ημερών στη Βαγδάτη, στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις όπου πραγματοποιήθηκαν τελετές αποχαιρετισμού για τον Σουλεϊμανί.
«Ο μάρτυρας Κασέμ Σουλεϊμανί τώρα που είναι νεκρός είναι πιο ισχυρός. Ο εχθρός τον σκότωσε άδικα» είπε κατά τη διάρκεια της τελετής στην Κερμάν ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης στρατηγός Χουσείν Σαλαμί.
Ο Ιρανός στρατηγός απείλησε να «βάλει φωτιά» σε όλα τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «θάνατος στο Ισραήλ».
Στην κεντρική πλατεία της Κερμάν έχουν τοποθετηθεί δύο φέρετρα σκεπασμένα με σημαίες του Ιράν με τον Guardian να μεταδίδει ότι στο δεύτερο πιθανότατα βρίσκεται η σορός του στενότερου συνεργάτη του Σουλεϊμανί, Χουσεϊν Πουρτζαφάρι.