Πέθανε ο «πατέρας» της Serenata και της Κουκουρούκου | tanea.gr
Πέθανε το πρωί της Τρίτης ο Άγγελος Ντάβος, ο αυτοδημιούργητος ιδρυτής του ομίλου Bingo που δημιούργησε πάνω από 10 σήματα όπως η Serenata και η Chipita.
Ο Άγγελος – Ευάγγελος Ντάβος γεννήθηκε το 1941 στον Ράφτη ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας, το 4ο παιδί μιας οικογένειας με 8 παιδιά. Απόφοιτος δημοτικού αλλά με τεράστια δίψα για γνώση και προσωπική εξέλιξη, διάβασε πολύ μόνος του, έμαθε αγγλικά, μελέτησε μηχανολογία, δούλεψε σε περίπτερο και με εφόδιο ελάχιστο δανεικό κεφάλαιο, ένα λαμπρό μυαλό, πολλή δημιουργικότητα και καθόλου φόβο, ξεκίνησε μαζί με τη σύντροφό του Δέσποινα μια μικρή, οικογενειακή βιοτεχνία ζαχαρωδών.
Serenata και πάσης Ελλάδος
Από ένα μικρό υπόγειο στην Κυψέλη, όπου εργαζόταν μαζί με την έγκυο σύζυγό του και έφτιαχναν γκοφρέτες, κατέκτησε την υψηλότερη θέση στην εγχώρια βιομηχανία τροφίμων, με 4 σημαντικές εταιρείες, εμβληματικά προϊόντα όπως η Serenata, η Κουκουρούκου, η Αmaretti, με διαφημιστικές καμπάνιες που έχουν αφήσει ιστορία στην ελληνική τηλεόραση κι έχουν γίνει σλόγκαν μέχρι σήμερα.
Τα προϊόντα του γνώρισαν διακρίσεις σε όλον τον κόσμο για την ποιότητα τους, με εξαγωγές σοκολάτας ακόμα και στην πατρίδα τους την Ελβετία, με βραβεία εξαγωγών. Η επιχειρηματική του αξία αναγνωρίστηκε με θέσεις σημαντικές όπως αυτή του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Τροφίμων και του Συνδέσμου Ελλήνων Διαφημιζομένων).
Η εξόδιος ακολουθία του Άγγελου Ντάβου θα τελεστεί αύριο Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη.