Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Νίκολας Μπερνς: Τρομερά άδικες για την Κύπρο οι τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, 2019

Δήλωση του πρώην υφυπουργoύ Εξωτερικών των ΗΠΑ

«Τρομερά άδικες» για την Κύπρο χαρακτήρισε τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ ο πρώην υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς, ο οποίος χαιρέτισε την τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στη ΝΑ Μεσόγειο. Αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε με νόημα ότι είναι ο μόνος από την αμερικανική κυβέρνηση που συνομιλεί σήμερα με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον χαρακτήρισε ως τον πιο αδύναμο ηγέτη που αντιπροσώπευσε ποτέ τις ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

«“Αγκαλιάζει” τον Όρμπαν, τον Πούτιν και τον Ερντογάν και ασκεί κριτική στη Μέρκελ και τον Μακρόν», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν επικεντρώνεται σε δημοκρατικούς αλλά σε απολυταρχικούς ηγέτες. «Έχει πάντως καλές σχέσεις με την Ελλάδα και εν προκειμένω σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», παρατήρησε ο κ. Burns, ο οποίος έκανε λόγο για εξαιρετικά στέρεες βάσεις στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις: «Ένας πρέσβης μπορεί να κάνει τη διαφορά και αυτός είναι σήμερα ο Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος έχει εργαστεί σκληρά για την ενίσχυση της συνεργασίας τόσο στην οικονομία όσο και στην άμυνα και ασφάλεια».
Ο κ. Burns εξέφρασε την ανησυχία του για την «επιστροφή της Ρωσίας» στη Μέση Ανατολή, σημειώνοντας ότι Ρωσία – Χεζμπολάχ – Ιράν βρίσκονται σε ευθυγράμμιση στη Συρία. Επιπλέον, στάθηκε με προβληματισμό απέναντι στον κινεζικό παράγοντα, χαρακτηρίζοντας ευθέως «λάθος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας» την είσοδο της Κίνας στον Πειραιά μέσω της Cosco.
TO BHMA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου