Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Απειλές Ερντογάν: Η Ελλάδα θα πληρώσει διεθνώς το τίμημα για τις πράξεις της

Μάλλον προσπαθεί να μεταφέρει το οικονομικό

πρόβλημα που έχει η Τουρκία προς τα έξω.

Ανεβάζει τους τόνους που μπορεί να φέρουν πόλεμο!

Εάν δεν τον "μαζέψουν" οι Αμερικάνοι

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ο Τούρκος Πρόεδρος εξαπέλυσε απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου ενώ χαρακτήρισε «διεθνές σκάνδαλο» την απέλαση του Λίβυου πρέσβη από τη χώρα μας

Απειλές Ερντογάν: Η Ελλάδα θα πληρώσει διεθνώς το τίμημα για τις πράξεις της | tovima.gr
Κλιμακώνει τη ρητορική έντασης ο Ταγίπ Ερντογάν με φόντο τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τον καθορισμό θαλάσσιων συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε σε όλη τη «βεντάλια» θεμάτων με την ελληνική πλευρά και εκτόξευσε νέες απειλές κατά Αθήνας και Λευκωσίας.
Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε «διεθνές σκάνδαλο» την απέλαση του λίβυου πρέσβη, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα θα πληρώσει διεθνώς το τίμημα για τις πράξεις της.
Παράλληλα, ανέβασε περισσότερο τους τόνους, διαμηνύοντας πως «η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και οι Ελληνοκύπριοι τώρα δεν μπορούν να κάνουν βήματα χωρίς την έγκριση μας».
«Η Ελλάδα δέθηκε χειροπόδαρα , αυτό τους έχει τρελάνει» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, όπως είχε αφήσει να διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες η τουρκική πλευρά, προανήγγειλε την πραγματοποίηση ερευνών στις περιοχές που ορίζει η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης.
«Παρά τα δικαιώματα που είχαμε μας απειλούσαν, όμως δεν υποχωρήσαμε. Με τη συμφωνία αυτή η Τουρκία έκανε χρήση των δικαιωμάτων της που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο και χάλασε το παιχνίδι όσων έκαναν μονομερείς κινήσεις. Τώρα θα μπορούμε να κάνουμε κοινές έρευνες στις περιοχές αυτές» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας.

Αγορά ενός ακόμη γεωτρύπανου

Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν προανήγγειλε την αγορά ενός ακόμη γεωτρύπανου προκειμένου να ξεκινήσουν τουρκικές γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και σε διεθνή ύδατα, χωρίς καμιά διάθεση να υποχωρήσει.
Είχε προηγηθεί η δήλωση του αντιπροέδρου της χώρας, Φουάτ Οκτάι, με την οποία προανήγγειλε την έναρξη πέντε νέων γεωτρήσεων. «Η Τουρκία δεν θα κάνει καμία υπαναχώρηση στα δικαιώματα που διατηρεί στην Κύπρο, στο Αιγαίο ή στην ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
«Θα συνεχίσουμε την ενεργή στρατηγική για την έρευνα κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς αναμένουμε πέντε νέες γεωτρήσεις από τα εθνικά πλοία (σ.σ. Φατίχ και Γιαβούζ)» υπογράμμισε.

Μαθήματα… νομιμότητας από Τσαβούσογλου

Νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε παράνομη την επικοινωνία της ελληνικής πλευράς με τον Χαλίφα Χάφταρ ο οποίος ελέγχει τη Βουλή της χώρας, καθώς και το 70% του εδάφους της. «Αυτό που κάνει η Ελλάδα δεν είναι νόμιμο, για παράδειγμα δεν είναι νόμιμο να συναντηθεί με τον Χάφταρ».
Παράλληλα, επεσήμανε πως η μόνη νόμιμη κυβέρνηση στη Λιβύη είναι αυτή του Σάρατζ, καλώντας την ελληνική πλευρά να διαπραγματευτεί μαζί της.
«Η μόνη νόμιμη κυβέρνηση στη Λιβύη αυτή τη στιγμή είναι η κυβέρνηση Σάρατζ, στην Τρίπολη. Εάν η Ελλάδα θέλει να κάνει κάτι μαζί τους, θα πρέπει ουσιαστικά να πάει στην Τρίπολη» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, τόνισε και αυτός με τη σειρά του ότι η συμφωνία με τη Λιβύη είναι σε εναρμόνιση με το διεθνές δίκαιο. «Δεν περίμεναν μία τέτοια κίνηση από την Τουρκία, οι ισορροπίες άλλαξαν, υπάρχει ένας ευρύτερος πανικός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου