Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019

Μητσοτάκης στο ΣΕΒ: Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας και προτροπή για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, 2019

Ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συνέδριο του ΣΕΒ χαρακτήρισε το Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας απαραίτητο και δεσμεύτηκε ότι θα δοθούν από την κυβέρνηση όλα τα απαραίτητα εργαλεία για επενδύσεις.

Μητσοτάκης στο ΣΕΒ: Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας και προτροπή για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων | tovima.gr
Την ίδρυση Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συνέδριο του ΣΕΒ με θέμα την 4η βιομηχανική επανάσταση, χαρακτήρισε το Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας απαραίτητο και δεσμεύτηκε ότι θα δοθούν από την κυβέρνηση όλα τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να επενδύσουν.

Εκλογές το 2023

«Έχουμε έρθει για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Θα θέσουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής μας στους πολίτες στο τέλος της τετραετίας διεκδικώντας την επανεκλογή μας στο τέλος του 2023» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «τα χρόνια της κρίσης οι ελληνικές επιχειρήσεις που άντεξαν έγιναν πολύ καλύτερες. Προσαρμόστηκαν σε μία κρίση που συρρίκνωσε την ελληνική αγορά και άρα αναγκάστηκαν να στραφούν περισσότερο στις εξαγωγές και να γίνουν ανταγωνιστικές. Για αυτό έχουμε και μία βάση επιχειρήσεων πάνω στις οποίες μπορούμε να πατήσουμε για να κάνουμε το επόμενο μεγάλο άλμα. Η Ελλάδα έχει μία σειρά από μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να χαράξουν το δικό της δρόμο. Παρακολουθούμε τις βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών για να πάρουμε ιδέες».
Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Μητσοτάκης έφερε ως παράδειγμα τη Βρετανία και τις πολιτικές της κυβέρνησής του για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ συμπλήρωσε ότι «έχουμε δουλέψει πολύ με την Εσθονία στα ζητήματα της ψηφιακής ταυτότητας. Ένα έργο που θα προκηρυχθεί ακόμα και πριν το τέλος του έτους. Τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Ελλάδας μας επιτρέπουν να χαράξουμε ένα δικό μας δρόμο, ο οποίος δε μπορεί σε καμία περίπτωση να παραγνωρίζει δύο κεντρικές σταθερές. Το ψηφιακό μετασχηματισμό και την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτοί οι δύο πυλώνες πρέπει να είναι στο κέντρο κάθε αναπτυξιακής πολιτικής».

Συγχωνεύσεις

Ο κ. Μητσοτάκης επανέφερε στη ρητορική του τη «συμφωνία αλήθειας» με τους επιχειρηματίες και τους κάλεσε να επενδύσουν σε ανθρώπινο δυναμικό.
«Είχα πει προεκλογικά και τηρώ τις δεσμεύσεις μου ότι πρέπει να συνάψουμε μία συμφωνία αλήθειας. Μειώνουμε φόρους, απλοποιούμε το επιχειρηματικό περιβάλλον. Θα μειώσουμε το 2020 την επιβάρυνση στη μισθωτή εργασία, ξεκινώντας με την εισφορά αλληλεγγύης και την πρώτη φάση μείωσης των εργοδοτικών εισφορών. Και βέβαια βοηθούμε και στη ρευστότητα κάνοντας παρεμβάσεις στο τραπεζικό σύστημα, όπως το πρόγραμμα «Ηρακλής» και αξιοποιώντας καλύτερα τους πόρους του υφιστάμενου ΕΣΠΑ και τους καινούργιους προγραμματικής περιόδου» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ταυτόχρονα όμως κάλεσε τους επιχειρηματίες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους σημειώνοντας: «θα πω κάτι το οποίο δεν το είχα εντάξει στο προεκλογικό μου λεξιλόγιο πολύ έντονα και αυτό αφορά στις δικές σας υποχρεώσεις ως επιχειρηματίες. Πρέπει να μεγαλώσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και αν δεν μπορούν να μεγαλώσουν μόνες τους πρέπει να μεγαλώσουν με συγχωνεύσεις. Είναι επιβεβλημένο να επενδύσετε σε ανθρώπινο δυναμικό. Ο μετασχηματισμός χρειάζεται ανθρώπους και εξειδικευμένο προσωπικό που κοστίζει σε μία επιχείρηση. Είναι μία επένδυση που πρέπει να γίνει. Αυτές οι υποχρεώσεις είναι υποχρεώσεις που απορρέουν από μία άλλη κουλτούρα για το πώς θα προσαρμοστείτε σε αυτά τα δεδομένα. Σίγουρα θα δώσουμε πρόσθετα φορολογικά κίνητρα. Μπορούμε να δούμε το ζήτημα των υπεραποσβέσεων με μία πιο τολμηρή θεώρηση», ανέφερε και έφερε στο προσκήνιο το δίπτυχο «καλύτερη φορολόγηση-μικρότερες εισφορές» για τη μισθωτή εργασία.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου