Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019

Νέα πρόκληση από Τουρκία : Διαμοιρασμό Αιγαίου και Ανατ. Μεσογείου προτείνει ο Ακάρ

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου, 2019

Το σχέδιο της Τουρκίας για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αποκάλυψε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του. Σύμφωνα με τούρκο αξιωματούχο, η Άγκυρα προτείνει διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου.

Νέα πρόκληση από Τουρκία : Διαμοιρασμό Αιγαίου και Ανατ. Μεσογείου προτείνει ο Ακάρ | tovima.gr
Το σχέδιο της Τουρκίας για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αποκάλυψε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του.
Σύμφωνα με τούρκο αξιωματούχο, η Άγκυρα προτείνει διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου.
«Οι δραστηριότητες για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο συνεχίζονται με αποφασιστικότητα» δήλωσε ο τούρκος υπουργός Αμυνας, ανοίγοντας τα χαρτιά του όσον αφορά στις προθέσεις της Αγκυρας.
«Το πιο εύκολο πράγμα που μπορεί να γίνει είναι ο διαμοιρασμός με δίκαιο τρόπο και σύμφωνα με το δίκαιο κάθε είδους πηγής και πλούτου που υπάρχει στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο» δήλωσε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Σαφείς προειδοποιήσεις

Σε περίπτωση όμως που δεν εφαρμοστεί το σχέδιο αυτό « δεν θα επιτρέψουμε καμιά διαφορετική απόφαση» υποστήριξε.
«Από την αρχή λέμε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιασδήποτε απόφασης η οποία δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση και υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε» πρόσθεσε. 

Η συμφωνία με τη Λιβύη

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας πως «δεν αποτελεί απειλή σε άλλες χώρες, ούτε και παραβίαση των δικαιωμάτων των άλλων χωρών».
«Πρόκειται για μια συμφωνία που έγινε στο πλαίσιο των δικαιωμάτων δύο κυρίαρχων χωρών» επεσήμανε.

Turkey’s maritime pact with Libya no threat or violation of other countries’ rights, the law, says Turkish defense minister


Όσον αφορά στο ζήτημα αυτό, από την πλευρά της η Λιβύη είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην εφαρμογή της συμφωνίας, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.
Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το Προεδρικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία και τους κρατικούς θεσμούς να προβούν στην εφαρμογή των μνημονίων, που υπέγραψε η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση του Αλ Σαράτζ με την Τουρκία για την Στρατιωτική Συνεργασία και την Οριοθέτηση Ζωνών Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας στην Ανατ. Μεσόγειο, αμέσως μετά την επικύρωσή τους.
Τα μνημόνια αναμένεται ωστόσο να δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Λιβύης στις αρχές του 2020.

Ιαχές πολέμου από την Τουρκία

Οι δηλώσεις Ακάρ έρχονται εν μέσω έντονης κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας με φόντο τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.
Λίγα 24ωρα μετά το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Λονδίνο, τα ΜΜΕ στην Τουρκία κάνουν εκτενή αφιερώματα στις τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ τούρκοι αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το οποιοδήποτε ενδεχόμενο για την επόμενη ημέρα.
Απέναντι σε όλο αυτό το σκηνικό που επιχειρεί να στήσει η Αγκυρα, η Αθήνα καλείται να επιδείξει απόλυτη ψυχραιμία και μέσω μιας σειράς άμεσων διπλωματικών ενεργειών να οδηγήσει την γείτονα στην απομόνωση.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου