Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019

Η Βουλή ψήφισε την παραπομπή του Προέδρου Τράμπ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 19, 19


O πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να αναχωρήσει για το Τέξας. (AP/Patrick Semansky)
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την παραπομπή του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη βάσει δύο κατηγοριών: Κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση καλής λειτουργίας του Κογκρέσου. Ο κ. Τραμπ καθίσταται ο  τρίτος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας, που παραπέμπεται σε δίκη στη Γερουσία.
Όπως ήταν αναμενόμενο η Βουλή των Αντιπρόσωπων στην οποία διαθέτει την πλειοψηφία το κόμμα των Δημοκρατικών, ανήγγειλε την έγκριση των προαναφερθέντων κατηγοριών. Στο άρθρο 1 (κατάχρηση εξουσίας) όλα τα μέλη των Ρεπουμπλικανών ψήφισαν κατά. Από πλευράς Δημοκρατικών 230 ψήφισαν «ναι», δύο ε «όχι», ένας ψήφισε «παρών», ενώ «ναι» ψήφισε και ένας ανεξάρτητος βουλευτής.
Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πελόσι.  Από ότι φαίνεται εάν επανεκλεγή ο Τραμπ θα το "ωφείλει" στην κ. Πελόσι


Γιατί το λέω αυτό;  Γιατί η κ. Πελόσι στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας στον Τραμπ, και γιατί απειλεί ότι δεν θα στείλει την απόφαση στη Γερουσία!
Σύμφωνα με τους κανονισμούς για να παραπεμφθεί σε δίκη, χρειαζόταν η πλειοψηφία 218 ψήφων, κάτι που οι Δημοκρατικοί πέτυχαν και στις δύο κατηγορίες. Από την πλευρά του ο κ. Τράμπ δήλωσε ότι δεν έχει κάνει τίποτε κακό. Η δίκη στη Γερουσία αναμένεται να ξεκινήσει κάποια στιγμή τον Ιανουάριο, αλλά σύμφωνα με τις προβλέψεις δεν θα πάει πουθενά το θέμα καθότι την Γερουσία την ελέγχουν οι ρεπουμπλικάνοι.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου