Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Σκάνδαλο μεγατόνων από «ποντικούς» του Μανχάταν

Εμπορεύτηκαν προσκλήσεις μέχρι και για την τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής - Οι αμερικανικές Αρχές διερευνούν επιστάμενα την υπόθεση


Το παρασύστημα αυτό, που φαίνεται ότι έχει ως «μπροστινό» τον Γιάννη Χ. –ή, αλλιώς «
John -John»– εμπορευόταν μεγάλο μέρος των προσκλήσεων για την τελετή που κάθε χρόνο διοργάνωνε στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός Πρόεδρος για να τιμήσει την επέτειο της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου 1821 όχι μόνο σε ομογενείς, αλλά κυρίως σε πρόσωπα υψηλού κύρους από την Ελλάδα, προερχόμενα, ως επί το πλείστον, από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο. Κι όλα αυτά έναντι πολλών χιλιάδων δολαρίων. Ένα πρόσωπο θολής επαγγελματικής ταυτότητας και απροσδιορίστου ιδιότητας…tΣτα ίχνη ενός κυκλώματος διαφθοράς και απάτης το οποίο δρούσε –καταπώς φαίνεται– μέσα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής τα χρόνια της αρχιεπισκοπίας του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και κάτω από τη μύτη του, ακολουθώντας πολύ σκοτεινές και υπόγειες διαδρομές, βρίσκονται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr, οι αμερικανικές εισαγγελικές Αρχές.
Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο κύκλωμα, εν αγνοία του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, έταζε και συνεχίζει ακόμη και σήμερα να τάζει σε πρόσωπα από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο της Ελλάδας, με αμοιβές που κυμαίνονταν από 10.000 έως και 25.000 δολάρια, συναντήσεις με επιτελικά στελέχη του Λευκού Οίκου, υπουργούς της αμερικανικής κυβέρνησης, ακόμη και με τη γυναίκα ή την κόρη του νυν Αμερικανού Προέδρου.
Το κύκλωμα αυτό έφτασε στο σημείο να εμπορεύεται προσκλήσεις για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, αλλά και στο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του νέου Αρχιεπισκόπου αμέσως μετά την ενθρόνισή του στο ξενοδοχείο Χίλτον στο Μανχάταν!
Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που είναι νωπή ακόμη η είδηση της σύλληψης του πρώην εκτελεστικού διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Τζέρι Δημητρίου, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης ποσού που υπερβαίνει τα 500.000 δολάρια, καθώς και με την κατηγορία της κατάχρησης των πιστωτικών καρτών της Αρχιεπισκοπής προς ίδιον όφελος (προσωπικά έξοδα). Ο κ. Δημητρίου αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 150.000 δολαρίων.
58bc0f7fa_o.jpgΝα θυμίσουμε ότι ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής υπηρετούσε στη συγκεκριμένη θέση για 17 συναπτά έτη επί Αρχιεπισκοπίας Δημητρίου, ο οποίος μετά τις αποκαλύψεις αναγκάστηκε να τον απολύσει. Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Τζέρι Δημητρίου ήταν το πρόσωπο που διαχειριζόταν τα χρήματα για την ανακατασκευή του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.
Η ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου δεν ήταν εξαρχής αυτονόητη. Έπειτα από πολυετείς διεργασίες μεταξύ των Λιμενικών Αρχών της περιοχής και του πρώην Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, η θεμελίωσή της έγινε στις 18 Οκτωβρίου 2014. Η τελετή και μόνο στοίχισε 1,5 εκατ. δολάρια. Το μικρό ορθόδοξο εκκλησάκι, που στεκόταν στο ίδιο σημείο από το 1916, είχε γίνει στάχτη κατά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Το οργανόγραμμα προέβλεπε την ολοκλήρωσή του Ναού μέσα στο 2017, αλλά τα σχέδια άλλαξαν και ως νέα ημερομηνία ορίστηκε ο Φεβρουάριος του 2019, χωρίς όμως να υπολογίζεται η αντίδραση της «απλήρωτης» κατασκευάστριας εταιρείας.
Αρχικά ο προϋπολογισμός για την ανέγερση ήταν ύψους 20 εκατ. δολαρίων, έφθασε στα 80 εκατ. δολάρια και το έργο σταμάτησε γιατί κατήγγειλε τη σύμβαση η κατασκευάστρια εταιρεία. Πώς μεταφράζεται αυτό; Πάνω από 60 εκατ. δολάρια χάθηκαν στη διαδρομή και κατέληξαν σε τσέπες που κανείς δεν γνωρίζει… Οπως είναι λογικό, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης που προκάλεσε «μαύρη τρύπα» 8,5 εκατ. δολαρίων, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής αναγκάστηκε να υποθηκεύσει τα γραφεία της στο Μανχάταν λόγω χρέους 7,5 εκατ. δολαρίων για τη λήψη ενός δανείου που είχε πάρει από την τράπεζα Alma Bank.
Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής πριν από λίγες ημέρες -μετά τη σύλληψη του κ. Δημητρίου- εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δεσμεύεται για πλήρη διαφάνεια τόσο απέναντι στους πιστούς όσο και απέναντι στις αμερικανικές Αρχές. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει μέχρι πού φθάνουν τα πλοκάμια αυτού του κυκλώματος, ποιοι συμμετέχουν σε αυτό και σε ποιους ρόλους…
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου