Καταστροφές στην Ηλεία και χιόνια στα βόρεια έφερε ο «Ετεοκλής» | tanea.gr
Ζημιές και προβλήματα έφερε η κακοκαιρία «Ετεοκλής» κατά το πέρασμά του από την δυτική Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι αναγκαίες στην Κεντρική Μακεδονία.

Καταστροφές στην Ηλεία

Τα ξημερώματα του Σαββάτου έπληξε με σφοδρότητα ο «Ετεοκλής» την Ηλεία, με αποτέλεσμα να προκληθούν κατολισθήσεις και να κοπεί στα δύο ο δρόμος που οδηγεί από το Καράτουλα στο Μουζάκι.
Περίπου στις 4 τα ξημερώματα έγινε αντιληπτό πως είχε διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία στην περιοχή και με το πρώτο φως της ημέρας κινητοποιήθηκαν οι Αρχές ώστε να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.
Η πρώτη παρέμβαση που έγινε ήταν να καθαριστεί ο δρόμος από τους όγκους της λάσπης που «έπνιξαν» το σημείο, όπως μεταδίδει το ilialive.gr. Αυτήν την ώρα, η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί, ωστόσο ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξει και νέα κατολίσθηση λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.

Αντιολισθητικές αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία

Την ίδια ώρα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την Κεντρική Μακεδονία, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε ορεινά τμήματα του οδικού δικτύου.
Ειδικότερα στο Νομό Ημαθίας με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην επαρχιακή οδό Νάουσας – Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, από το το 9 χλμ – μέχρι το 26ο χλμ και στην επαρχιακή οδό Νάουσας/Τρία Πέντε Πηγάδια από το 10ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο.
Στο Νομό Πέλλας οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στις επαρχιακές οδούς Άρνισσας/Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας και Κερασιάς/Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας.
Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, παραμένει σε ισχύ από τις 22 Νοεμβρίου η διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο 31ο χλμ. της επαρχιακής οδού Πολυγύρου – Ιερισσού στο Πλατανόρεμα λόγω καθίζησης οδοστρώματος.
Στο Νομό Χαλκιδικής διακοπή κυκλοφορίας είναι επίσης σε ισχύ στον οικισμό Γαλήνη, στην Καλλικράτεια λόγω καθίζησης της χωμάτινης οδού, από το 8,1ο χλμ έως το 11,7ο χλμ της επαρχιακής οδού Βαρβάρας – Ολυμπιάδας λόγω πτώσης πετρωμάτων και στο 1ο χλμ Ορμύλιας – Βραστάμων λόγω υπερχείλισης του ρέματος και στο 1ο χλμ δημοτικής οδού που συνδέει την επαρχιακή οδό Μουδανιών – Σιθωνίας με το δημοτικό διαμέρισμα Ολύνθου λόγω υπερχείλισης ρέματος από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.
Στο Νομό Ημαθίας διακοπή της κυκλοφορίας είναι σε ισχύ στην επαρχιακή οδό Κορυφής – Λιανοβεργίου, από την έξοδο του οικισμού Λιανοβεργίου έως την είσοδο του οικισμού Κορυφής, λόγω καθίζησης οδοστρώματος και στα τμήματα Βέροιας – Λαζοχωρίου και Βέροιας – Ταγαροχωρίου λόγω ανόδου των υδάτων του Τριποτάμου.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Η κακοκαιρία έχει παρουσιάσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν, από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κυκλάδες, ενώ για Αργοσαρωνικό φεύγουν μόνο τα συμβατικά πλοία.
Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κυκλάδες. Επίσης, δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια Κυλλήνη- Κεφαλονιά.
Οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν καλό θα είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο

Σύμφωνα με το meteo.gr , για το υπόλοιπο του Σαββάτου ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ ιδιαίτερα έντονα θα είναι κατά τόπους τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές, θα σημειωθούν έως το μεσημέρι στα ηπειρωτικά ορεινά.
Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεων έως 9 μποφόρ θα πνέουν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες στο Αιγαίο.
Στο χάρτη φαίνεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ του Σαββάτου 14/12 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα σημαντικότερα φαινόμενα του «Ετεοκλή».
TA NEA