Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019

Βρετανία: Τη Δευτέρα το νέο υπουργικό σχήμα του Μπόρις Τζόνσον


Μετά τη μεγάλη νίκη του στις εκλογές, ο Μπόρις Τζόνσον είναι ελεύθερος να διαμορφώσει την ομάδα με την οποία θα οδηγήσει τη χώρα εκτός ΕΕ – Ποιοι υπουργοί αναμένεται να βρεθούν εκτός σχήματος

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι το πρώτο μέλημα του μεγάλου νικητή των βρετανικών εκλογών και ηγέτη των Τόρις, Μπόρις Τζόνσον.
Έχοντας στη φαρέτρα του 365 έδρες, ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ είναι πλέον ελεύθερος να διαμορφώσει την ομάδα με την οποία θέλει να οδηγήσει τη χώρα εκτός Ε.Ε.
Την Δευτέρα, ο Τζόνσον θα πετάξει τα πρώτα βαρίδια…
Πρώτη προτεραιότητά του θα είναι να αντικαταστήσει τη Νίκη Μόργκαν, την απερχόμενη υπουργό Πολιτισμού. Θα χρειαστεί επίσης να διορίσει νέο υπουργό Περιβάλλοντος, αφού ο νυν, Ζακ Γκολντμιθ, είναι ένας από τους Συντηρητικούς βουλευτές που απώλεσε την έδρα του.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο Τζόνσον θα προβεί αρχικά σ΄έναν μίνι ανασχηματισμό ενώ ο ευρύς ανασχηματισμός θα γίνει πιθανότατα τον Ιανουάριο.
Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, ο υπουργός Οικονομικών Σαγίντ Τζαβίντ, πρώην Remainer, θα βρεθεί πιθανότατα εκτός κυβέρνησης.
Οι σχέσεις των δύο πολιτικών ανδρών δεν ήταν τους τελευταίους μήνες οι καλύτερες.
Ο Τζαβίντ έχει κατηγορήσει τον Τζόνσον ότι καλλιεργεί τον φόβο στους κόλπους της κυβέρνησης αποφασίζοντας και διατάζοντας αφού ο ίδιος είχε πλήρη μεσάνυχτα για την απόλυση της συμβούλου του Σόνια Χαν που είχε αναλάβει την επαφή με τα ΜΜΕ.
Για διάδοχό του, ο Τζόνσον σκέφτεται τον 39χρονο γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, ινδικής καταγωγής, Ρίσι Σουνάκ.
Εκτός από τον Τζαβίντ, ο Τζόνσον πιθανότατα να «φάει» τον αντιευρωπαϊστή δανδή, Τζέικομπ Ρις Μογκ.
Ο ψιλόλιγνος υπουργός της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, αρμόδιος για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο, είχε δεχθεί έντονες επικρίσεις μετά τις δηλώσεις του ότι τα θύματα της πυρκαγιάς στον Πύργο Γκρένφελ θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιήσει την κοινή λογική ώστε να αγνοήσουν τις οδηγίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας και να εγκαταλείψουν το φλεγόμενο κτίριο.
Ο νυν υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, αναμένεται να παραμείνει στη θέση του καθώς κατάφερε να διατηρήσει την έδρα τους αν και οι δημοσκόποι εκτιμούσαν ότι είχε πολλές πιθανότητες να την χάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου