Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, δήλωσε σήμερα πως ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δεν μπορεί να κρατήσει τη Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο παρά τη θέλησή της.
Η Στέρτζον αρχίζει να πιέζει για νέο δημοψήφισμα περί ανεξαρτησίας της Σκωτίας | tanea.grΟ Τζόνσον και η κυβέρνησή του έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη πως δε θα δώσουν το πράσινο φως για τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, όμως η Στέρτζον είπε πως, αφού το σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα εξασφάλισε 48 από τις 59 έδρες της Σκωτίας στο βρετανικό Κοινοβούλιο, το κόμμα της έλαβε εντολή για δημοψήφισμα.
«Αν νομίζει… λέγοντας όχι ότι τελειώνει το θέμα, τότε θα ανακαλύψει ότι είναι εντελώς και απόλυτα λάθος» είπε η Στέρτζον στην εκπομπή του BBC Andrew Marr Show.
«Δεν μπορείτε να κρατήσετε τη Σκωτία στην ένωση παρά τη θέλησή της… Αν το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να συνεχίσει, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συναίνεση. Και αν ο Μπόρις Τζόνσον είναι σίγουρος για τα επιχειρήματα υπέρ της ένωσης, τότε πρέπει να είναι αρκετά σίγουρος για να τα υποστηρίξει και να επιτρέψει στο λαό να αποφασίσει» πρόσθεσε η Νίκολα Στέρτζον.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)