Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019

Λευτεριά στις… γάτες με απόφαση της Κομισιόν
Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου, 2019

Οι… εχθροί της ελευθερίας των γατιών στην ΕΕ πήραν ένα μεγαλοπρεπές «όχι» από την Κομισιόν που αποφάσισε ότι θα κυκλοφορούν χωρίς λουρί.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση διασφάλισε το δικαίωμα των συμπαθών αιλουροειδών να κινούνται ελεύθερα όπου επιθυμούν.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το περιβάλλον, Ενρίκο Μπρίβο, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Telegraph ότι η Κομισιόν «ένθερμη υποστηρίκτρια του δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης – συμπεριλαμβανομένου και των γατών».
Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η ΕΕ πρόκειται να επιβάλει ποτέ τον κατ’ οίκον περιορισμό των οικόσιτων γατιών ή το να κυκλοφορούν φορώντας κολάρο και λουρί.

Γιατί η Κομισιόν ωθήθηκε σε αυτήν την περίεργη απόφαση;

Η απόφαση αυτή της Κομισιόν ήρθε ως απάντηση σε μελέτη από το ολλανδικό πανεπιστήμιο του Τίλμπουργκ, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Environmental Law του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Στη μελέτη εαυτή, υποστηρίζεται ότι οι οικόσιτες γάτες που περιπλανώνται ελεύθερες όπου θελήσουν «επενεργούν δυσμενώς στη βιοποικιλότητα, εξαιτίας της θήρας, της διαταραχής, του ανταγωνισμού, των διαφόρων παθήσεων που μεταδίδουν και του υβριδισμού».
Με βάση αυτόν τον ισχυρισμό, οι  Ολλανδοί επιστήμονες ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκδώσει οδηγία που θα υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες γατών να κλείνουν τα ζώα τους στο σπίτι και να τα βγάζουν έξω δεμένα με λουρί.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι η οικόσιτη γάτα σκοτώνει κάθε χρόνο στις ΗΠΑ 4 δισεκατομμύρια πουλιά και 21 δισεκατομμύρια θηλαστικά – αν και η πλειοψηφία αυτών των γατών είναι αδέσποτες.
Aλλωστε, όπως επισημαίνει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Independent, η παραμονή μιας γάτας στο εσωτερικό ενός σπιτιού μειώνει σημαντικά τις δυνατότητες φυσιολογικής συμπεριφοράς.
Τα μικρά αιλουροειδή δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικά ζώα και στο περιορισμένο περιβάλλον ενός σπιτιού σίγουρα θα έρθουν αντιμέτωπα με καταστάσεις που θα ήθελαν να αποφύγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου