Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

Boston, Βοστώνη. «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν - Anzel Kourtian". Μία εξαιρετική παράσταση μαρτυρία, από αυτές που σε γεμίζουν συγκίνηση

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, 2019
Γεμάτο το Μαλιώτειο Πολιτιστικό κέντρο χθες βράδυ από Έλληνες και μία μεγάλη ομάδα Αρμενίων που ήρθαν να παρακολουθήσουν μία καταπληκτική παρουσίαση από τη Χριστίνα Αλεξανιάν.
Η ιστορία πηγαίνει πίσω στις αρχές του 19ου αιώνα όταν δύο νεαροί Αρμένιοι παντρεύτηκαν και έκαναν τρεις κοπέλες.  Πως κυλούσε η ζωή με τις χαρές της ζωής μέχρι που οι Τούρκοι πήραν τον πατέρα στον πόλεμο ενώ εκτέλεσαν με άγριο τρόπο τους άνδρες και έκαναν ότι μπορούσαν τα γυναικόπαιδα τα οποία εκτόπισαν…  Η ιστορία φτάνει στο 1915 με την Γενοκτονία.  Προχωράει στο 1917 και το 1919 με τον Ελληνικό στρατό να τους απελευθερώνει και πως με την Μικρασιατική καταστροφή βρέθηκαν στη Σμύρνη και μετά στην Κρήτη και τον Πειραιά.
Το κοινό παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα και πολλές φορές με αναφιλητά έβλεπε την ιστορία με φωτογραφικό υλικό και φιλμ και με την ωραία θεατρική παρουσίαση της Χριστίνας.
Στο τέλος της παράστασης όλος ο κόσμος χειροκροτούσε την καλλιτέχνη για αρκετή ώρα.  Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο κ. Κώστας Τραβαγιάκης, Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων.  Χαιρετισμό έκανε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Καυκάς και ο Γενικός Πρόξενος κ. Στράτος Ευθυμίου.
Συνιστούμε σε όσους δεν είδαν την παράσταση όταν και όποτε τους δοθεί η ευκαιρία να την δουν.
Στην παράσταση παρευρέθηκαν μεταξύ των άλλων και οι:  νέος Πρόεδρος του Ελληνικού κολεγίου κ. Γεώργιος Καντώνης "George Kantonis", ο αντιπρόεδρος της Παμακεδονικής Ιωάννης Κατσαρός, ο Πρόεδρος του Μαλιωτείου Δρ. Φίλιππος Σεραφείμ, καθηγητές πανεπιστημίων, δικηγόροι, επιχειρηματίες αρκετοί νέοι και νέες και άλλοι.
Ακολούθησε δεξίωση προσφορά της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου