Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Boston, Βοστώνη. «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν - Anzel Kourtian". Μία εξαιρετική παράσταση μαρτυρία, από αυτές που σε γεμίζουν συγκίνηση

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, 2019
Γεμάτο το Μαλιώτειο Πολιτιστικό κέντρο χθες βράδυ από Έλληνες και μία μεγάλη ομάδα Αρμενίων που ήρθαν να παρακολουθήσουν μία καταπληκτική παρουσίαση από τη Χριστίνα Αλεξανιάν.
Η ιστορία πηγαίνει πίσω στις αρχές του 19ου αιώνα όταν δύο νεαροί Αρμένιοι παντρεύτηκαν και έκαναν τρεις κοπέλες.  Πως κυλούσε η ζωή με τις χαρές της ζωής μέχρι που οι Τούρκοι πήραν τον πατέρα στον πόλεμο ενώ εκτέλεσαν με άγριο τρόπο τους άνδρες και έκαναν ότι μπορούσαν τα γυναικόπαιδα τα οποία εκτόπισαν…  Η ιστορία φτάνει στο 1915 με την Γενοκτονία.  Προχωράει στο 1917 και το 1919 με τον Ελληνικό στρατό να τους απελευθερώνει και πως με την Μικρασιατική καταστροφή βρέθηκαν στη Σμύρνη και μετά στην Κρήτη και τον Πειραιά.
Το κοινό παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα και πολλές φορές με αναφιλητά έβλεπε την ιστορία με φωτογραφικό υλικό και φιλμ και με την ωραία θεατρική παρουσίαση της Χριστίνας.
Στο τέλος της παράστασης όλος ο κόσμος χειροκροτούσε την καλλιτέχνη για αρκετή ώρα.  Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο κ. Κώστας Τραβαγιάκης, Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων.  Χαιρετισμό έκανε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Καυκάς και ο Γενικός Πρόξενος κ. Στράτος Ευθυμίου.
Συνιστούμε σε όσους δεν είδαν την παράσταση όταν και όποτε τους δοθεί η ευκαιρία να την δουν.
Στην παράσταση παρευρέθηκαν μεταξύ των άλλων και οι:  νέος Πρόεδρος του Ελληνικού κολεγίου κ. Γεώργιος Καντώνης "George Kantonis", ο αντιπρόεδρος της Παμακεδονικής Ιωάννης Κατσαρός, ο Πρόεδρος του Μαλιωτείου Δρ. Φίλιππος Σεραφείμ, καθηγητές πανεπιστημίων, δικηγόροι, επιχειρηματίες αρκετοί νέοι και νέες και άλλοι.
Ακολούθησε δεξίωση προσφορά της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου