Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Μετά την Amazon «μπλοκάρει» και άλλο έργο στο Κουίνς ο Γιάνναρης



Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, 2019

O γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης σε παλαιότερη διαδήλωση κατά της παρουσίας της Amazon στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι. Φωτογραφία: AP/Μπεμπέτο Μάθιους
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μετά την απομάκρυνση της Amazon από την περιοχή του Λονγκ Αϊλαντ Σίτι στο Κουίνς, ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστή Μάικλ Γιάνναρης αναλαμβάνει δράση για ακόμη μία φορά, «πολεμώντας» τη δημιουργία μεγάλου οικοδομήματος στην περιοχή του Σάνισαϊντ.
Στο πλευρό του έχει και την Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ καθώς και τον δημοτικό σύμβουλο Τζίμι Βαν Μπρέιμερ. Και οι τρεις κάνουν λόγο για την δημιουργία ενός νέου Λονγκ Αϊλαντ Σίτι με στόχο να «σκεπάσει» την περιοχή με ουρανοξύστες και να ανεβάσει στα ύψη τις τιμές των ακινήτων σε βάρος των κατοίκων.
Το έργο -αν τελικά γίνει- προβλέπεται να είναι έξι φορές μεγαλύτερο από αυτό του Hudson Yards στο Μανχάταν και θα περιλαμβάνει από κατοικίες, σχολεία μέχρι και πάρκα. Βρίσκεται στο σημείο όπου είναι οι γραμμές του τρένου Αμτρακ (Amtrak NJ Transit) και του τρένου που συνδέει το Μανχάταν με το Λονγκ Αϊλαντ (Long Island Rail Road).
«Κάτι τέτοιο δεν είναι στις προτεραιότητές μας» αναφέρει η Κορτέζ σε ανακοίνωση που έστειλε στην Εταιρεία Οικονομικής Ανάπτυξης (Economic Development Corporation), ένα μη κυβερνητικό οργανισμό που αναλαμβάνει αναπτυξιακά έργα. Ο Μάικ Γιάνναρης επισήμανε πως «πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο πρότζεκτ που δίνει πλεονεκτήματα στους κατασκευαστές να χτίσουν».
Ο κ. Γιάνναρης έγραψε ένα γράμμα στον Τζέιμς Πάτσετ, πρόεδρο του EDC, στο οποίο εξήγησε τις ανησυχίες του για το έργο, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο περιβάλλον και την κοινωνία. «Η κοινότητα έχει ανάγκη από μεγάλες επενδύσεις αλλά όχι από πολυτελή κτίρια. Η περιοχή έχει ανάγκη από κατοικίες σε προσιτές τιμές για τον κόσμο, από σχολεία και μέσα μεταφοράς αλλά μην τα χρησιμοποιείτε για να πετύχετε τους δικούς σας στόχους».
Εκπρόσωπος του EDC ανέφερε πως το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή για μια πιο δυνατή Νέα Υόρκη για τις επόμενες γενιές που έρχονται και «ανοίγει» το δρόμο για περισσότερους χώρους, νέες κατοικίες, περισσότερο πράσινο αλλά και δουλειές στην περιοχή του δυτικού Κουίνς.
«Αναγνωρίζουμε ότι ένα τόσο μεγάλο έργο προκαλεί ερωτήματα, ανησυχίες και είναι λογικό η κοινότητα να αντιδρά και κάνει κριτική. Γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιούμε δημόσιες συναντήσεις με οργανισμούς ενώ έχουμε καθοδήγηση από μια επιτροπή από έμπειρους τεχνικούς. Είμαστε στη διάθεση της κοινότητας για περαιτέρω συζήτηση και ενημέρωση» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι υπεύθυνοι της εταιρείας.
Οι αντιδρώντες στο έργο έχουν ήδη κινητοποιηθεί φτιάχνοντας μια ιστοσελίδα με τίτλο «Stop Sunnyside Yards». Πρόκειται για μια ομάδα κατοίκων που, όπως αναφέρουν, «παλεύουμε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Θέλουμε να προστατεύσουμε τις μικρές επιχειρήσεις στην περιοχή μας. Θέλουμε οι φόροι μας να πηγαίνουν κατευθείαν στις κοινότητές μας και όχι στους μεσίτες και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Το Sunnyside Yards είναι ένα έργο που απειλεί να φέρει τους ουρανοξύστες στην περιοχή μας όπως έγινε και με το Λονγκ Αϊλαντ Σίτι τις τελευταίες δύο δεκαετίες».
Πριν μερικές ημέρες κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιήσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή με κύριο αίτημά τους να σταματήσει το συγκεκριμένο έργο. Ο «Ε.Κ.» επικοινώνησε με το γραφείο του Ελληνοαμερικανού πολιτικού για περαιτέρω πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο, μέχρι την έκδοση της εφημερίδας δεν είχαμε λάβει κάποια απάντηση.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου