Η Ευγενία Αζόνοβα από τη Ρωσία διαγωνιζόταν στο 2ο Διεθνές Πρωτάθλημα Air Athletics στην Ρίγα της Λεττονίας.
Κατά τη διάρκεια της γυμναστικής της επίδειξης η γνωστή ακροβάτης έπεσε από ύψος 7,5 μέτρων με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κακώσεις στην σπονδυλική στήλη και να είναι αβέβαιο εάν θα μπορέσει να περπατήσει ξανά.
Το ατύχημα σημειώθηκε όταν το σύρμα του εξοπλισμού ασφαλείας που έφερε, κόπηκε και η κοπέλα έπεσε πάνω σε ένα στρώμα ενώ δεν υπήρχε προστατευτικό δίχτυ. Το δε βίντεο με την πτώσης της κοπέλας τρομάζει.
Σύμφωνα με τη DailyMail, η κοπέλα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Μόσχα και δεν μπορεί να κινηθεί χωρίς βοήθεια, ενώ επικρίνει τους διοργανωτές πως άργησαν να ανταποκριθούν στις κραυγές της για βοήθεια αφού έπεσε ενώ υποστηρίζει πως δεν υπήρχαν γιατροί στην αίθουσα.

«Δεν αισθάνομαι τα πόδια μου»

Όπως αναφέρει η κοπέλα, δύο σπόνδυλοί της έχουν σπάσει. «Ο νωτιαίος μυελός έχει καταστραφεί. Δεν αισθάνομαι τα πόδια μου και τα όργανά μου στην περιοχή της λεκάνης. Ουρώ με τη βοήθεια καθετήρα».
Συμπληρώνει πως δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις «αλλά δεν μπορώ να κουνηθώ. Για μια μακρά περίοδο θα πρέπει να είμαι διαρκώς σε οριζόντια θέση. Η αποκατάσταση θα είναι μακρά».
Η κοπέλα ξύπνησε μετά την επέμβαση και, όπως ενημερώθηκε, οι γιατροί είχαν τοποθετήσει στη σπονδυλική της στήλη βίδες ενώ, όπως λέει, οι γιατροί αρνούνται να της δώσουν έναν μέσο εκτιμώμενο χρόνο αποκατάστασης.

Σοκαριστικό βίντεο