Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019

Στην 22η θέση των αεροδρομίων της Ε.Ε. το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Στην 22η θέση με βάση την επιβατική κίνηση μεταξύ των αεροδρομίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε.) βρέθηκε πέρυσι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελ. Βενιζέλος». Σύμφωνα με τη Eurostat, η επιχείρηση διαχείρισης του αερολιμένα της Αθήνας το 2018 εξυπηρέτησε 24,13 εκατ. επιβάτες και κατετάγη αμέσως μετά το αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου (21η θέση με 24,15 εκατ. επιβάτες) και πριν από το αεροδρόμιο Τέγκελ του Βερολίνου (23η θέση με 22,99 εκατ. επιβάτες).
Πρώτο αεροδρόμιο σε διακίνηση επιβατών στην Ε.Ε. το 2018 αναδείχθηκε για άλλη μία φορά το Χίθροου του Λονδίνου, απ’ όπου διακινήθηκαν 80,10 εκατ. επιβάτες. Ακολούθησαν τα αεροδρόμια Σαρλ Ντε Γκωλ των Παρισίων (72,20 εκατ. επιβάτες), Σίπχολ του Αμστερνταμ (70,98 εκατ. επιβάτες) και Φρανκφούρτης (69,39 εκατ. επιβάτες).
Ο ΔΑΑ, αν και το 2018 δεν άλλαξε κατάταξη μέσα στον πίνακα με τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ε.Ε., εντούτοις βελτίωσε περαιτέρω τη θέση του, καθώς διεύρυνε την επιβατική κίνησή του, πετυχαίνοντας ρυθμό υψηλότερο τόσο από το σύνολο της χώρας όσο και από τον μέσον όρο της Ε.Ε. Συγκεκριμένα, ο ΔΑΑ σημείωσε αύξηση επιβατικής κίνησης κατά 11,1%, όταν την ίδια χρονιά ο μέσος όρος αύξησης της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια της χώρας ανήλθε σε 8,1% και στην Ε.Ε. σε 6,0%. Επιπλέον, ο ρυθμός ανάπτυξης που σημείωσε ο ΔΑΑ, ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος μεταξύ των 30 μεγαλύτερων σε κίνηση αερολιμένων της Ε.Ε. Τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης επιβατικής κίνησης παρουσίασε το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης (+13,6%).
Στο σύνολο των αεροδρομίων της Ε.Ε. η διακίνηση επιβατών ξεπέρασε για πρώτη φορά πέρυσι το 1,1 δισ. επιβάτες. Υπενθυμίζεται ότι το 2017 ήταν η πρώτη χρονιά που οι αφίξεις/αναχωρήσεις στα αεροδρόμια της Ε.Ε. ξεπέρασαν το 1  δισ. επιβάτες.
Στην Ελλάδα πέρυσι η συνολική αεροπορική κίνηση ανήλθε σε 54,26 εκατ. ανθρώπους, εκ των οποίων το 84% προερχόταν από (ή κατευθυνόταν σε) αεροδρόμια του εξωτερικού. Μόνον 8,55 εκατ. επιβάτες αξιοποίησαν πτήσεις των εσωτερικών αερογραμμών, αλλά η εσωτερική κίνηση, δεν διαφοροποιείται αναλογικά με την υπόλοιπη Ε.Ε. όπου κατά μέσον όρο το 16% των επιβατών επιλέγει τις εσωτερικές πτήσεις για τη μετακίνησή του.
Δεύτερο στην κατάταξη αεροδρόμιο της χώρας μας, με βάση την επιβατική κίνηση, είναι το «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στην ευρωπαϊκή κατάταξη βρίσκεται στην 58η θέση, παρουσιάζοντας ετήσια κίνηση 8 εκατ. επιβατών. Ακολουθεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης που κατατάσσεται στην 68η θέση μεταξύ των αεροδρομίων της Ε.Ε., με ετήσια κίνηση 6,4 εκατ. επιβατών και ακολουθεί το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου με ετήσια επιβατική κίνηση 5,3 εκατ. επιβατών. Με την επίδοση αυτή το αεροδρόμιο της Ρόδου κατατάσσεται στην 81η θέση. Την πρώτη πεντάδα αεροδρομίων στην Ελλάδα συμπληρώνει ο «Ι. Καποδίστριας» στην Κέρκυρα με συνολική κίνηση 3,2 εκατ. επιβατών και ευρωπαϊκή κατάταξη στην 104η θέση.
Πρώτη σε αεροπορική επιβατική κίνηση γραμμή της Ελλάδας είναι εκείνη της Αθήνας - Θεσσαλονίκης με περίπου 764.584 επιβάτες και ακολουθούν οι γραμμές Αθήνα - Λάρνακα με 553.489 επιβάτες και Αθήνα - Σαντορίνη με 538.900 επιβάτες.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου