Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2019: Στον Γ. Λάνθιμο το Βραβείο Σκηνοθεσίας (βίντεο)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η ταινία «Η Ευνοούμενη» («The Favourite») του Γιώργου Λάνθιμου φαίνεται ότι είναι η μεγάλη νικήτρια στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2019, που πραγματοποιούνται το βράδυ του Σαββάτου, στο Βερολίνο της Γερμανίας.
23s15lanth-thumb-largeΗ ταινία - υποψήφια σε τέσσερις κατηγορίες – έχει κερδίσει ήδη δύο μεγάλα βραβεία.


Ο Γιώργος Λάνθιμος κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας  για την ταινία «Η Ευνοούμενη» («The Favourite»)  και η πρωταγωνίστριά του,  Ολίβια Κόλμαν κέρδισε το Α′ Γυναικείο για το ρόλο της βασίλισσας Αν.
Για λογαριασμό του Γιώργου Λάνθιμου, το βραβείο σκηνοθεσίας παρέλαβε ο παραγωγός της ταινίας Εντ Γκίνι. «Ο Γιώργος θα χαρεί πολύ για αυτό το βραβείο», δήλωσε ο στενός συνεργάτης του. 

Yorgos Lanthimos is European Director 2019 for THE FAVOURITE.

Η Ολίβια Κόλμαν ανακηρύχθηκε και «Ευρωπαία Ηθοποιός» για το 2019 ενώ χαιρέτισε την απονομή με βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Olivia Colman is European Actress 2019 for THE FAVOURITE.

Η «Ευνοούμενη» κέρδισε επίσης το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας και Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κωμωδίας.

The award European Film 2019 goes to THE FAVOURITE, directed by Yorgos Lanthimos, produced by Ceci Dempsey, Ed Guiney, Lee Magiday, Yorgos Lanthimos.
Η ταινία του Λάνθιμου απέσπασε ακόμη τα βραβεία Μοντάζ με τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, Φωτογραφίας με τον Ρόμπι Ράιαν, Μακιγιάζ με την Νάντια Στέισι και Κοστουμιών, με την Σάντι Πάουελ.
Τα Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου θεωρούνται τα σημαντικότερα κινηματογραφικά βραβεία στην Ευρώπη και αποφασίζονται από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, κατά το πρότυπο των Όσκαρ. Κάθε δύο χρόνια η απονομή φιλοξενείται στο Βερολίνο, ενώ ενδιάμεσα την διοργάνωσή τους αναλαμβάνει κάποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη.
Τα υπόλοιπα βραβεία
Το Βραβείο του «Ευρωπαίου Ηθοποιού» κέρδισε ο Αντόνιο Μπαντέρας για την ταινία του Πέδρο Αλμοδοβάρ «Πόνος και Δόξα» («Pain and Glory»), ενώ το Βραβείο του Κοινού απονεμήθηκε στην ταινία «Ψυχρός Πόλεμος» («Cold War») του Πάβελ Παβλικόφσκι.
Καλύτερο ευρωπαϊκό ντοκιμαντέρ αναδείχθηκε το βρετανοαμερικανικό «For Sama», με θέμα μια γυναίκα στον πόλεμο της Συρίας.
Το Βραβείο για την Συνολική Προσφορά στον Κινηματογράφο απονεμήθηκε στον γερμανό σκηνοθέτη Βέρνερ Χέρτσογκ, ο οποίος το παρέλαβε από τον επίσης γερμανό συνάδελφό του, Βιμ Βέντερς. 
Η Ζιλιέτ Μπινός έλαβε το τιμητικό Βραβείο Ευρωπαϊκού Επιτεύγματος στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο και, παραλαμβάνοντάς το, αναφέρθηκε στον νέο τον ρόλο της Τέχνης στον σημερινό ταραγμένο κόσμο: «Τέχνη είναι να βρίσκεις το νέο, να το μοιράζεσαι, να βρίσκεις έναν καινούργιο κόσμο», είπε συγκινημένη. Απευθυνόμενη δε στις νέες ηθοποιούς, συμβούλευσε: «Να διαλέγετε τις ταινίες σας, να είστε υπεύθυνες για ό,τι επιλέγετε, διότι κάνουμε την διαφορά». Η βραβευμένη και με Όσκαρ γαλλίδα ηθοποιός ευχαρίστησε ακόμη την αδελφή της και τις νταντάδες που πρόσεχαν τα παιδιά της ενώ εκείνη εργαζόταν.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου