Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Πανηγυρικές εκδηλώσεις στο μοναστήρι Αγ. Αικατερίνης, Σινά, σε υψόμετρο 1.600 μέτρων


Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, 2019



O Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, κ. Δαμιανός (AP/Samy Magdy, FILE)
ΣΙΝΑ. ΑΙΓΥΠΤΟΣ. Με τον αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς, Δαμιανό, να καλεί όλους τους Ελληνες, τους Κύπριους και τους ορθοδόξους κάθε χώρας να επισκέπτονται την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο ακριτικό Σινά της Αιγύπτου, αλλά και με μηνύματα που ο ίδιος έδωσε ώστε «ο Θεός να φωτίζει κάποιους άνδρες που περιέργως δημιουργούν προβλήματα σε άλλους», με αφορμή προφανώς τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στο μοναστήρι, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600 μέτρων και αποτελεί προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, στην καρδιά της αιγυπτιακής ερήμου.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο αρχιεπίσκοπος Ελενουπόλεως, Ιωακείμ, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ο μητροπολίτης Ιωαννίνωνμ Μάξιμος, οι οποίοι συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες, παρουσία εκατοντάδων πιστών από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο και άλλες χώρες.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του γενικού προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο, Γιώργου Δασκαλόπουλου, του συντονιστή Εκπαίδευσης Β. Αφρικής και Μέσης Ανατολής, Δημήτρη Γιαννικόπουλου, του προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, Νικόλα Βαδή και πολλών άλλων επισήμων, καθώς και 18 ιερέων που ήρθαν από διάφορες περιοχές και έγιναν θερμά δεκτοί από τους 26 μοναχούς της μοναστικής αδελφότητας του Σινά, σε αυτό το μεγάλο πανηγύρι της Αγίας Αικατερίνης, που αποτελεί πρότυπο για άνδρες και γυναίκες, όπως είπε ο κ. Δαμιανός, και με το παλαιό ημερολόγιο εορτάζει στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.
«Στους καιρούς αυτούς, ο Θεός να φωτίζει κάποιους άνδρες που περιέργως δημιουργούν προβλήματα σε άλλους. Ο καθένας καταλαβαίνει τι θέλω να πω», είπε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος Δαμιανός, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφερόμενος προφανώς στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
«Μεταφέρω την ευχή μου προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, που αποτελεί κορυφή σοφίας, συνέσεως και ειρήνη εν τοις πράγμασι. Βλέπετε όσοι ήρθατε ότι δεν είναι τα πράγματα όπως μερικές φορές ακούγονται. Στην Αίγυπτο επικρατεί ειρήνη και ησυχία, γιατί ο ισχυρός άνδρας αυτής της χώρας, ο Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, προσφέρει την ειρήνη σε όλη την περιοχή», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Σινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου