Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Οι ΗΠΑ σκέφτονται να στείλουν 14.000 επιπλέον στρατιώτες στη Μέση Ανατολή


Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, 2019


Αμερικανικοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν. (AP Photo/Musadeq Sadeq, File)

 Η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη στρατιωτική της παρουσία στη Μέση Ανατολή και να διπλασιάσει τις προσπάθειες που ανακοίνωσε τον Μάιο για να αντιμετωπίσει την «απειλή του Ιράν», έγραψε η εφημερίδα «The Wall Street Journal».
Το Πεντάγωνο ήδη ανέπτυξε την άνοιξη επιπλέον 14.000 στρατιωτικούς, οι οποίοι προστέθηκαν στους περίπου 70.000 οι οποίοι σταθμεύουν στην περιοχή για να «εγγυώνται την ασφάλειά της».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «The Wall Street Journal», η οποία επικαλείται πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να κάνει επίσημες ανακοινώσεις για το ζήτημα εντός του τρέχοντα μήνα.
Οταν επικοινώνησε μαζί του το «Γαλλικό Πρακτορείο», το Πεντάγωνο αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
Πέραν των 14.000 επιπλέον στρατιωτικών, το Πεντάγωνο ενδέχεται επίσης να αναπτύξει στην περιοχή δεκάδες ακόμη πολεμικά πλοία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ανάπτυξη των ενισχύσεων αυτών έχει σκοπό να αποτραπεί μια επίθεση του Ιράν εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή.
Τους τελευταίους μήνες η Ουάσιγκτον έχει επιρρίψει ευθύνες για διάφορα επεισόδια και επιθέσεις στο Ιράν.
Δυτικές δυνάμεις και η Σαουδική Αραβία, στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, κατηγόρησαν ιδίως την Τεχεράνη τον Σεπτέμβριο πως βρισκόταν πίσω από αεροπορικά πλήγματα εναντίον σημαντικών σαουδαραβικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων. Οι επιθέσεις αυτές ανέστειλαν μέρος της πετρελαϊκής παραγωγής του βασιλείου και οδήγησαν σε μεγάλη αύξηση των τιμών του αργού.
Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Μαρκ Εσπερ, κατήγγειλε τον Οκτώβριο την «κακόβουλη συμπεριφορά» του Ιράν και την «εκστρατεία» στην οποία κατ’ αυτόν έχει αποδυθεί η Τεχεράνη για «να αποσταθεροποιήσει τη Μέση Ανατολή» και να προκαλέσει προβλήματα «στην παγκόσμια οικονομία».
Ο στρατηγός Κένεθ Μακένζι, επικεφαλής της λεγόμενης κεντρικής διοίκησης (USCENTCOM), που είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, έκανε λόγο τον περασμένο μήνα για έλλειψη μέσων στην περιοχή.
«Η περιοχή που πρέπει να καλύπτουμε είναι πολύ μεγάλη. Για να το πούμε απλά, δεν διαθέτουμε αρκετούς πόρους», είχε πει ο στρατηγός κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης στο Μπαχρέιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου