Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Πέθανε ο καουμπόι θρυλικής διαφήμισης τσιγάρων Robert Norris

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου, 2019

Ο Ρόμπερτ Νόρις, ο άντρας που έγινε παγκοσμίως διάσημος στις διαφημίσεις γνωστής εταιρίας τσιγάρων, πέθανε σε ηλικία 90 ετών. 

O αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Νόρις, που υπήρξε ο πρώτος καουμπόι σε διαφήμιση τσιγάρων, πέθανε σε ηλικία 90 ετών, πλήρης ημερών και ήσυχος στο ράντσο του.

Η εικόνα του με το τσιγάρο στα χείλη και το λάσο στα χέρια πάνω στο άλογό του, τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο, ενώ μετά από 12 χρόνια συνεργασίας με την διάσημη εταιρεία καπνού Marlboro, ο Νόρις αποφάσισε να σταματήσει τη διαφήμιση θεωρώντας ότι δίνει κακό παράδειγμα στα παιδιά του.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Tee Cross Ranches, στην ίδρυση του οποίου συμμετείχε ο Νόρις, ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στις 3 Νοεμβρίου έχοντας αποκτήσει τέσσερα παιδιά, 13 εγγόνια και 18 δισέγγονα.

Η ιστορία του πιο διάσημου καουμπόι

Γεννήθηκε στο Σικάγο στις 10 Απριλίου 1929 σε μια οικογένεια κυρίως οικονομολόγων και δικηγόρων και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι, όπου έπαιζε ποδόσφαιρο.
Το 1950 παντρεύτηκε την Τζέιν Ράιτ και μετακόμισαν μαζί στο Κολοράντο τρία χρόνια αργότερα, οπότε αποφάσισε να ασχοληθεί με την εκτροφή αλόγων και βοοειδών.
Λίγα χρόνια αργότερα αγόρασε 20.000 εκτάρια γης όπου στέγασε το πρώτο ράντσο του, το οποίο επέκτεινε στα 63.000 εκτάρια πριν φτιάξει δεύτερο ράντσο στην Αριζόνα.

Ηθοποιός στο επάγγελμα, ο Ρόμπερτ Νόρις ήταν το πρόσωπο της Marlboro για περισσότερο από μια δεκαετία, ενσαρκώνοντας τον καουμπόι στις διαφημίσεις της εταιρίας στην τηλεόραση με ένα τσιγάρο πάντα στο χέρι ή το στόμα, πριν εκείνες απαγορευτούν από την τηλεόραση, τη δεκαετία του 1970.

Διαφημιστές τον προσέγγισαν για πρώτη φορά στο ράντσο του, αφού πρώτα τον εντόπισαν σε μια φωτογραφία με τον Τζον Γουέιν, με τον οποίο ήταν στενοί φίλοι, είπε ο γιος του Μπόμπι Νόρις.
Ο Ρόμπερτ Νόρις, παρόλο που ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ καπνιστής, πρωταγωνίστησε σε διαφημίσεις της εταιρίας για περίπου 14 χρόνια, οι οποίες προβάλλονταν σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Τελικά όμως αποφάσισε να αποσυρθεί από την καμπάνια επειδή ένιωθε πως δίνει το κακό παράδειγμα στα παιδιά του.

Στην ζωή του υπήρξε φιλάνθρωπος με αδυναμία στις τέχνες και τα ζώα σε βαθμό που το 2003 έφερε στο ράντσο του πέντε μωρά ελέφαντες, που είχαν μείνει ορφανοί στην Ζιμπάμπουε όπου ζούσαν.
Μετά από παρότρυνση των παιδιών του, αποφάσισε να υιοθετήσει έναν από αυτούς, δίνοντάς του το όνομα Έιμι- μια σχέση που καταγράφηκε στο παιδικό βιβλίο «Cowboys Love Elephants Too», το οποίο έγραψε η κόρη του Κάρολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου