Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Happy New Year, 2020, Health, Prosperity, Happiness

Happy New Year, 2020, Health, Prosperity, Happiness

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά

Γεμάτη Υγεία, Προκοπή και Ευτυχία

Τώρα που άλλαξε η χρονιά και ευχές ο κόσμος δίνει

εύχομαι κάθε όνειρο αληθινό να γίνει

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Oι πρώτες... σπίθες της ολυμπιακής φλόγας

13olympic_flame10Της Σπυριδούλας Σπανέα
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ολυμπιονίκες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την Ελλάδα επέλεξε η Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» να γίνουν κομμάτι της ιστορίας της ολυμπιακής φλόγας, που θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία στις 12 Μαρτίου, και στις 19 Μαρτίου θα παραδοθεί στους διοργανωτές, στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Στην Ελλάδα θα έρθουν τρεις Ιάπωνες «χρυσοί» ολυμπιονίκες της Αθήνας, οι Μιζούκι Νογκούτσι (μαραθώνιος), Τανταχίρο Νομούρα (τζούντο) και Σαόρι Γιοσίντα (πάλη).  Η λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα θα διαρκέσει οκτώ ημέρες. Η φλόγα θα ταξιδέψει στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας, σε σημεία με αρχαιολογική και πολιτιστική σημασία, καθώς και στην Κρήτη. Το ταξίδι στην Ιαπωνία θα ξεκινήσει στις 26 Μαρτίου από τη Φουκουσίμα με το μήνυμα «Η ελπίδα να φωτίζει τον δρόμο μας». Στη συνέχεια θα διασχίσει τους 47 νομούς της Ιαπωνίας περνώντας από 847 δήμους. Θα περάσει από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της χώρας, όπως το όρος Φούτζι, το νησί Ιτσουκουσίμα, το εργοστάσιο μεταξιού της Τομιόκα, το Πάρκο Ειρήνης στη Χιροσίμα κ.α.
«Θα μεταφέρω τη φλόγα με τις αναμνήσεις μου από την Αθήνα και τις ελπίδες μου για τους Αγώνες του Τόκιο», δήλωσε η μαραθωνοδρόμος Μιζούκι Νογκούτσι. O τρεις φορές «χρυσός» ολυμπιονίκης του τζούντο Τανταχίρο Νομούρα υπογράμμισε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να είμαι λαμπαδηδρόμος στην Ελλάδα, την πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα τρέξω και θα παραδώσω τη φλόγα με την υπερηφάνεια του ολυμπιονίκη». Τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια έχει η Σαόρι Γιοσίντα (τρία χρυσά, ένα ασημένιο), η τρίτη εκπρόσωπος της Ιαπωνίας. «Στην Αθήνα πήρα για πρώτη φορά μέρος στους Ολυμπιακούς. Για μένα αποτελεί τιμή να τρέξω σε έναν τόσο ιερό τόπο», τόνισε.  Ο αριθμός των λαμπαδηδρόμων στην Ιαπωνία υπολογίζεται σε 10.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου