Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

Αυτές είναι οι νέες δομές φιλοξενίας στην Ηλεία - Φιλοθέη, Δίβρη και Πορετσού

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, 2019

Τρεις νέες δομές φιλοξενίας προσφύγων ετοιμάζονται στην Ηλεία με τη συνδρομή της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr πρόκειται για χώρους που είτε έχουν ήδη άλλη χρήση, είτε είναι ανενεργά.
Στις δύο περιπτώσεις, με δομές που σχεδιάζονται στην ορεινή Ηλεία.
Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Στον Πύργο, μονογονεϊκές οικογένειες προσφύγων - αυστηρά μητέρες με παιδιά - θα φιλοξενηθούν στον τελευταίο όροφο της φοιτητικής εστίας “Φιλοθέη” στον Πύργο. Ο συγκεκριμένος όροφος είναι ανενεργός και θα φιλοξενηθούν λίγα άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν θα έχουν δικαίωμα εξόδου από το χώρο.
Στη συγκεκριμένη “μίνι” δομή θα προσληφθεί προσωπικό για τη σίτιση και τη φύλαξη των προσφύγων.
Η δεύτερη δομή θα δημιουργηθεί στις κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Ηλείας στη Δίβρη και θα αφορά σε φιλοξενία οικογενειών. Σύμφωνα με πληροφορίες το γεγονός δεν βλέπει αρνητικά η τοπική κοινωνία.
Η τρίτη δομή θα δημιουργηθεί στην Ι.Μ. Πορετσού στο δρόμο από Τριπόταμα προς Αστρά και πάλι για τη φιλοξενία οικογενειθών προσφύγων από τη Συρία.
Οι δύο δομές είχαν “φωτογραφηθεί” από το ρεπορτάζ μας στις 6/11.
Και σε αυτές τις δομές θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βασική προϋπόθεση για την παραχώρηση από την Ι.Μ. Ηλείας, κάτι που φέρεται να έχει ζητήσει από τους αρμόδιους ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός είναι να προσληφθεί προσωπικό από την Ηλεία και η τροφοδοσία να γίνεται από την αγορά της Ηλείας. Και αυτό φαίνεται να αποτελεί βασική αρχή για όσους χώρους δοθούν σε ανάλογες περιπτώσεις και δεν ανήκουν σε ιδιώτες.
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης που έχει αναλάβει την αναζήτηση δομών και τον σχεδιασμό αυτών σε όλη τη χώρα, συνεχίζει τις διεργασίες στην Ηλεία και για νέους χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου