Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Αυτές είναι οι νέες δομές φιλοξενίας στην Ηλεία - Φιλοθέη, Δίβρη και Πορετσού

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, 2019

Τρεις νέες δομές φιλοξενίας προσφύγων ετοιμάζονται στην Ηλεία με τη συνδρομή της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr πρόκειται για χώρους που είτε έχουν ήδη άλλη χρήση, είτε είναι ανενεργά.
Στις δύο περιπτώσεις, με δομές που σχεδιάζονται στην ορεινή Ηλεία.
Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Στον Πύργο, μονογονεϊκές οικογένειες προσφύγων - αυστηρά μητέρες με παιδιά - θα φιλοξενηθούν στον τελευταίο όροφο της φοιτητικής εστίας “Φιλοθέη” στον Πύργο. Ο συγκεκριμένος όροφος είναι ανενεργός και θα φιλοξενηθούν λίγα άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν θα έχουν δικαίωμα εξόδου από το χώρο.
Στη συγκεκριμένη “μίνι” δομή θα προσληφθεί προσωπικό για τη σίτιση και τη φύλαξη των προσφύγων.
Η δεύτερη δομή θα δημιουργηθεί στις κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Ηλείας στη Δίβρη και θα αφορά σε φιλοξενία οικογενειών. Σύμφωνα με πληροφορίες το γεγονός δεν βλέπει αρνητικά η τοπική κοινωνία.
Η τρίτη δομή θα δημιουργηθεί στην Ι.Μ. Πορετσού στο δρόμο από Τριπόταμα προς Αστρά και πάλι για τη φιλοξενία οικογενειθών προσφύγων από τη Συρία.
Οι δύο δομές είχαν “φωτογραφηθεί” από το ρεπορτάζ μας στις 6/11.
Και σε αυτές τις δομές θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βασική προϋπόθεση για την παραχώρηση από την Ι.Μ. Ηλείας, κάτι που φέρεται να έχει ζητήσει από τους αρμόδιους ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός είναι να προσληφθεί προσωπικό από την Ηλεία και η τροφοδοσία να γίνεται από την αγορά της Ηλείας. Και αυτό φαίνεται να αποτελεί βασική αρχή για όσους χώρους δοθούν σε ανάλογες περιπτώσεις και δεν ανήκουν σε ιδιώτες.
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης που έχει αναλάβει την αναζήτηση δομών και τον σχεδιασμό αυτών σε όλη τη χώρα, συνεχίζει τις διεργασίες στην Ηλεία και για νέους χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου