Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Ανασυγκροτήθηκε ο Ευβοϊκός Σύλλογος Νέας Αγγλίας

 


Αναμνηστική φωτογραφία από την ανασυγκρότηση του Ευβοϊκού Συλλόγου Νέας Αγγλίας, «Αγιος Ιωάννης ο Ρώσος». Διακρίνονται από αριστερά: Γιάννης Κωβαίος, Νίκος Ραβαρης, Ελευθερία Πεσιριδη, Κώστας Βαζάκας, Δημήτριος Ματθαίος, Μαίρη Σταθόπουλου, Ελένη Δημητροπούλου, Ελένη Λιραντονάκη, Δέσποινα Ματθαίου, Χρυσούλα Ράβαρη, Χρήστος Βλάχος, Βαλεντίνα Βλάχου, Γιώτα Παπακωνσταντίνου, Στέλιος Παπακωνσταντίνου. Φωτογραφία: Ευβοϊκός Σύλλογος Νέας Αγγλίας.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου του απόγευμα ανασυγκροτήθηκε ο Ευβοϊκός Σύλλογος Νέας Αγγλίας, «Αγιος Ιωάννης ο Ρώσος», έπειτα από εφτά σχεδόν χρόνια αδράνειας. Συγκεκριμένα τα μέλη του συναθροίσθηκαν στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος του Λόουελ, όπου τέλεσαν Αρτοκλασία επί τη μνήμη του εορτάζοντας Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία, ενώ ταυτόχρονα τίμησαν τον νεότερο Αγιο της ιδιαίτερης τους πατρίδας Ιακώβου Τσαλίκη, του οποίου η αγιοκατατάξη έγινε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με την εισήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου πριν από δύο χρόνια και συγκεκριμένα στις 27 Νοεμβρίου 2017».
Μετά το πέρας της Λειτουργίας και της αρτοκλασίας στην κοινοτική αίθουσα του ναού της Αγίας Τριάδος συγκλήθηκε η γενική συνέλευση του συλλόγου, της οποίας προήδρευσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς, ο οποίος εκκλησιάζεται στον ναό της Αγίας Τριάδος όπου έγινε και η γενική συνέλευση του Συλλόγου. Έπειτα από τα διαδικαστικά θέματα και την διαπίστωσης της απαρτίας, έγιναν με ευταξία οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Εξελέγησαν οι εξής:  Πρόεδρος  Δημήτριος Ματθαίος, Γραμματέας Μαίρη Σταθόπουλου, Ταμίας Χρήστος Βλάχος. Σύμβουλοι: Ελένη Δημητρόπουλου, Χρυσούλα Ράβαρη, Ελένη Λιραντονάκη, Ελευθερία Πεσιρίδη.
Εξελεγκτική επιτροπή: Κώστας Βαζάκας και Γιάννης Κωβαίος.
Ο νεοκλεγείς πρόεδρος του Ευβοϊκού Συλλόγου Δημήτρης Ματθαίος δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα», πως «ήταν πράγματι μία εξόχως συγκινητική και κατανυκτική ημέρα διότι μας δόθηκε η ευκαιρία να τιμήσουμε το Αγιοτόκο νησί μας, το οποίο καθώς γνωρίζετε έχει γεννήσει πολλούς αγίους, με πιο πρόσφατο τον Αγιο Ιάκωβο Τσαλίκη, τον οποίον αξιώθηκα να έχω πνευματικό μου πατέρα και καθοδηγητή». Είπε ακόμα πως «ευχαριστώ εγκάρδια όλους τους αγαπητούς συντοπίτες μου Ευβοϊείς για την ανασυγκρότηση του Συλλόγου μας και την συνεργασία και συμπόρευση όλων προς καινούργιες επιτυχίες, όπως και στο παρελθόν».
Ο κ. Ματθαίος τόνισε πως «οφείλω χάριτας στον ιερατικό προϊστάμενος της ιστορικής κοινότητας της Αγίας Τριάδος π. Νικόλαο Πελεκούδα για την υποδοχή και πνευματική φιλοξενία που μας παρείχε και την τόσο ενδελεχή αναφορά τους στους Ευβοείς αγίους μας».
Σημειώνεται ότι ο Ευβοϊκός Σύλλογος Νέας Αγγλίας ιδρύθηκε το 1997 και έχει διαγράψει στο παρελθόν μία εντυπωσιακή πορεία δραστηριοτήτων στα ομογενειακά πράγματα της Βοστώνης και Νέας Αγγλίας, ευρισκόμενος πάντοτε στην πρωτοπορία διοργάνωσης εκδηλώσεων ποιοτικού επιπέδου.
Δειγματοληπτικά αναφέρομε  το Συμπόσιο που είχε διοργανώσει στο παρελθόν στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης για τον διεθνούς φήμης και αναγνώρισης Επιστήμονα Δρ. Γεώργιο Παπανικολάου, εφευρέτη του γνωστού Πάπ – Τεστ, ο οποίος έχει σώσει τη ζωή χιλιάδων γυναικών σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ο Ευβοϊκός Σύλλογος Νέας Αγγλίας καταβάλλει προσπάθεια ανασυγκρότησης και επαναδραστηριοποίησης του.




Στιγμιότυπο από τη γενική συνέλευση του Ευβοϊκού Συλλόγου Νέας Αγγλίας. Διακρίνεται ο προεδρεύων της συνέλευσης Βασίλης Καυκάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.
Φωτογραφία: Ευβοϊκός Σύλλογος Νέας Αγγλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου