Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Κώστας Μακεδόνας: Η ιστορία πίσω από το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο


Στον καλλιτεχνικό χώρο δεν είναι λίγοι εκείνοι που «θυσίασαν» τα επίθετό τους για τις ανάγκες της καριέρας τους. Άλλοι το έκαναν από επιλογή, σε άλλους το πρότειναν και τους άρεσε η ιδέα. Άλλοι άλλαξαν το επίθετό τους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, όπως η Δέσποινα Βανδή που δεν ήθελε να μάθουν οι γονείς της ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με το τραγούδι.
Αντίθετα, ο Κώστας Μακεδόνας όχι μόνο δεν ήθελε να αλλάξει το επίθετό του, αλλά όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος, φρίκαρε μόλις του ανακοίνωσαν ότι θα έπρεπε.  «Μου φαινόταν περίεργο να αλλάξω όνομα και σκεφτόμουν κυρίως τους γονείς μου», είχε δηλώσει ο τραγουδιστής σε παλαιότερη συνέντευξή του.
Το πραγματικό του όνομα είναι Πάκας, αλλά η δισκογραφική τού εταιρεία πρότεινε πως θα έπρεπε να το αλλάξουν. Μάλιστα, για να καταλήξουν στο «Μακεδόνας», πέρασαν από πολλά στάδια.
«Νονά» του καλλιτεχνικού τους επιθέτου είναι η γνωστή στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου. Ο τραγουδιστής, αν και είχε πεισμώσει με την αλλαγή, μαζί με τους συνεργάτες του και τη Νικολακοπούλου, πέρασαν πολλά βράδια να ψάχνουν ονόματα στον τηλεφωνικό κατάλογο.
Εκεί, η γνωστή στιχουργός βρήκε έναν Δημήτρη Μακεδόνα από τη Θεσσαλονίκη και σκέφτηκε ότι θα ταίριαζε και στο νεαρό –τότε-τραγουδιστή, αφού ήταν από την ίδια πόλη. Μόλις, εκείνος το άκουσε, ενθουσιάστηκε, διότι όπως λέει και ο ίδιος, δείχνει τον τόπο καταγωγής του.

1 σχόλιο: