Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Κώστας Μακεδόνας: Η ιστορία πίσω από το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο


Στον καλλιτεχνικό χώρο δεν είναι λίγοι εκείνοι που «θυσίασαν» τα επίθετό τους για τις ανάγκες της καριέρας τους. Άλλοι το έκαναν από επιλογή, σε άλλους το πρότειναν και τους άρεσε η ιδέα. Άλλοι άλλαξαν το επίθετό τους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, όπως η Δέσποινα Βανδή που δεν ήθελε να μάθουν οι γονείς της ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με το τραγούδι.
Αντίθετα, ο Κώστας Μακεδόνας όχι μόνο δεν ήθελε να αλλάξει το επίθετό του, αλλά όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος, φρίκαρε μόλις του ανακοίνωσαν ότι θα έπρεπε.  «Μου φαινόταν περίεργο να αλλάξω όνομα και σκεφτόμουν κυρίως τους γονείς μου», είχε δηλώσει ο τραγουδιστής σε παλαιότερη συνέντευξή του.
Το πραγματικό του όνομα είναι Πάκας, αλλά η δισκογραφική τού εταιρεία πρότεινε πως θα έπρεπε να το αλλάξουν. Μάλιστα, για να καταλήξουν στο «Μακεδόνας», πέρασαν από πολλά στάδια.
«Νονά» του καλλιτεχνικού τους επιθέτου είναι η γνωστή στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου. Ο τραγουδιστής, αν και είχε πεισμώσει με την αλλαγή, μαζί με τους συνεργάτες του και τη Νικολακοπούλου, πέρασαν πολλά βράδια να ψάχνουν ονόματα στον τηλεφωνικό κατάλογο.
Εκεί, η γνωστή στιχουργός βρήκε έναν Δημήτρη Μακεδόνα από τη Θεσσαλονίκη και σκέφτηκε ότι θα ταίριαζε και στο νεαρό –τότε-τραγουδιστή, αφού ήταν από την ίδια πόλη. Μόλις, εκείνος το άκουσε, ενθουσιάστηκε, διότι όπως λέει και ο ίδιος, δείχνει τον τόπο καταγωγής του.

1 σχόλιο: