Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Δημήτρης Ξυδιάς: Ενα γνήσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο, Καταγωγή από το Σιμόπουλο, Ηλείας




Ο Δημήτρης Ξυδιάς με τους γονείς του, Χαρη και Αντζυ και τον μικρότερο αδερφό του, Παναγιώτη. Η φωτογραφία είναι ευγενική παραχώρηση της οικογένειας.

Σε… ποδοσφαιρικό ήρωα του σχολείο St Francis Prep εξελίσσεται ο ομογενής Δημήτρης Ξυδιάς (Demetri Xidias), ο οποίος σκόραρε το νικητήριο γκολ, στην παράταση, στον μεγάλο τελικό των πλέι οφ του Catholic High School, κόντρα στο Molloy, χαρίζοντας στην Junior Varsity A Team του σχολείου τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο.
Ο τελικός πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, με τον Ξυδιά να πετυχαίνει το γκολ περίπου 2.30 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, σκορπώντας την ικανοποίηση, αφού είναι γνωστός ο ένθερμος τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν οι σχολικές κοινότητες τα εν λόγω πρωταθλήματα.
Οπως όμως τονίζει στον «Ε.Κ.» η μητέρα του, Αντζυ Ξυδιά (Angie Xidias), η σχέση του Δημήτρη με την «στρογγυλή θεά» δεν περιορίζεται στο φετινό σχολικό πρωτάθλημα, αλλά ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία, με έντονη την οικογενειακή επιρροή. Αλλωστε, ο πατέρας του, Χάρης (Harry Xidias), ήταν βοηθός προπονητή στην πρώτη ομάδα την οποία αγωνίστηκε, στο σχολικό πρωτάθλημα, ως μαθητής Δημοτικού, στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου.


Η ομάδα του Δημήτρη Ξυξιά. Η φωτογραφία είναι ευγενική παραχώρηση της οικογένειας.

Στην συνέχεια, όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Μπεϊσάιντ, φοίτησε στο σχολείο του Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ μέχρι την 8η, αλλά διατήρησε την επαφή του με την μπάλα μέσω των ομάδων «Ελευθέρια – Παγκύπριος» αλλά και της ομάδας του Auburndale (Auburndale Soccer Team), στην οποία είχε προπονητές τους ομογενείς Χρήστο και Μιχάλη Μεγαλούδη (Chris and Mike Megaloudis).
Οταν έγινε δεκτός στο Λύκειο St. Francis Prep, έκανε αίτηση για να συμπεριληφθεί στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Αρχικά, οι προπονητές, λόγω ηλικίας, τον τοποθέτησαν στην δεύτερη ομάδα, Junior Varsity Β, για να τον προωθήσουν τελικά στην πρώτη, με την οποία, ως σέντερ φορ, τους δικαίωσε και σκόραρε το νικητήριο γκολ.
Ο Δημήτρης Ξυδιάς σήμερα αγωνίζεται για τις Ακαδημίες της Βαλένθια, με την οικογένειά του να εστιάζει σοβαρά στην καλλιέργεια του ποδοσφαιρικού ταλέντου, χωρίς να παραμελεί τα μαθήματά του.
Οι γονείς του κατάγονται από την Δυτική Πελοπόννησο, αφού ο πατέρας του, Χάρης Ξυδιάς, είναι γεννημένος στην Πάτρα, ενώ η μητέρα του γεννημένη στη Νέα Υόρκη με καταγωγή από τον Πύργο.
Ο Δημήτρης, όπως και ο αδερφός του, Παναγιώτης, είναι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, λόγω και των «πράσινων» συναισθημάτων του πατέρα τους. Εάν θα αγωνιστεί κάποτε με το τριφύλλι στο στήθος, θα το δείξει ο χρόνος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου