Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Νέες απειλές Ερντογάν κατά Ε.Ε. λόγω Κύπρου


erdoganomilia-thumb-large-thumb-large
Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τις παράνομες γεωτρήσεις που πραγματοποιεί στα ανοιχτά της Κύπρου ενδέχεται να επιφέρει αναστάτωση στις συνομιλίες με την Ε.Ε., διεμήνυσε την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας παράλληλα πως η Τουρκία μπορεί να στείλει στην Ευρώπη συλληφθέντες μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Μιλώντας στην Αγκυρα πριν από την επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιήσει στην Ουάσιγκτον, ο Ερντογάν καταφέρθηκε εναντίον της απόφασης της ΕΕ και ισχυρίσθηκε πως η Τουρκία ενεργεί στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο.
«ΕΕ, μάθε το εξής: η Τουρκία δεν είναι απ' αυτές τις χώρες που ήξερες μέχρι τώρα. Είμαστε μια χώρα που κάθεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μαζί σου...», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις αυτές μπορεί ξαφνικά να τελειώσουν».
«Δεν σας συμφέρει να δίνετε τελεσίγραφα στην Τουρκία αναφορικά με τις σχέσεις μας με την Κύπρο. Δεν τους δίνουμε πολλή σημασία και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας», προσέθεσε.
Ο Ερντογάν υπενθύμισε ακόμη πως η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους Σύρους, και πως μπορεί να τους ανοίξει την πόρτα προς την Ευρώπη.
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως η Τουρκία θα συνεχίσει να στέλνει στις χώρες τους στην Ευρώπη ξένους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τους οποίους κρατεί.
«Μπορεί να το αντιμετωπίζετε με ελαφρότητα, όμως αυτές οι πόρτες (προς την Ευρώπη) θα ανοίξουν και αυτά τα μέλη του Νταές (Ισλαμικό Κράτος) θα σταλούν σε σας. Μην προσπαθείτε να απειλήσετε την Τουρκία αναφορικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου