Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Καλή αρχή

 

Δευτέρα,14 Οκτωβρίου, 2019


Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη.
Καλή αρχή έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος με τη δρομολόγηση της επίλυσης του χρονίζοντος προβλήματος το οποίο εξελίχθηκε σε δικαστική διαμάχη ανάμεσα στη Θεολογική Σχολή και το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Δύο συναντήσεις του με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Μαλιωτείου υπό τον πρόεδρό του, καθηγητή Φίλιππο Σεραφείμ, ήταν αρκετές για να αρχίσει η επίλυση της διαμάχης, η οποία κόστισε ουκ ολίγα εκατέρωθεν, προερχόμενα βέβαια από τις δωρεές, τα κεριά και τους δίσκους των ναών των κοινοτήτων για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν.
Ο δε Δημήτριος όχι μόνο δεν έκανε τίποτε να το επιλύσει το θέμα, αλλά ούτε καν δεχόταν τους ανθρώπους του Μαλιωτείου, οι οποίοι ζητούσαν επί χρόνια να τον συναντήσουν.
Κι ήλθε τώρα ο Ελπιδοφόρος και άνοιξε την αγκαλιά του και τους είπε ελάτε όλοι μαζί θα προχωρήσουμε, μαζί θα βρούμε τη λύση.
Κι έτσι ο Ελπιδοφόρος άρχισε από το Μαλιώτειο να αντιμετωπίζει σιγά – σιγά τον κυκεώνα των προβλημάτων που κληρονόμησε, κι είμαι βέβαιος πως σειρά έχει η Σχολή, η Ελληνική Παιδεία και τα Σχολεία, ο καημένος ο Αγιος Νικόλαος που τον στοίχειωσαν σε γιαπί τόσα χρόνια και άλλα πολλά «ων ουκ έστιν αριθμός».
Θ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου