Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019

Καλή αρχή

 

Δευτέρα,14 Οκτωβρίου, 2019


Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη.
Καλή αρχή έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος με τη δρομολόγηση της επίλυσης του χρονίζοντος προβλήματος το οποίο εξελίχθηκε σε δικαστική διαμάχη ανάμεσα στη Θεολογική Σχολή και το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Δύο συναντήσεις του με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Μαλιωτείου υπό τον πρόεδρό του, καθηγητή Φίλιππο Σεραφείμ, ήταν αρκετές για να αρχίσει η επίλυση της διαμάχης, η οποία κόστισε ουκ ολίγα εκατέρωθεν, προερχόμενα βέβαια από τις δωρεές, τα κεριά και τους δίσκους των ναών των κοινοτήτων για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν.
Ο δε Δημήτριος όχι μόνο δεν έκανε τίποτε να το επιλύσει το θέμα, αλλά ούτε καν δεχόταν τους ανθρώπους του Μαλιωτείου, οι οποίοι ζητούσαν επί χρόνια να τον συναντήσουν.
Κι ήλθε τώρα ο Ελπιδοφόρος και άνοιξε την αγκαλιά του και τους είπε ελάτε όλοι μαζί θα προχωρήσουμε, μαζί θα βρούμε τη λύση.
Κι έτσι ο Ελπιδοφόρος άρχισε από το Μαλιώτειο να αντιμετωπίζει σιγά – σιγά τον κυκεώνα των προβλημάτων που κληρονόμησε, κι είμαι βέβαιος πως σειρά έχει η Σχολή, η Ελληνική Παιδεία και τα Σχολεία, ο καημένος ο Αγιος Νικόλαος που τον στοίχειωσαν σε γιαπί τόσα χρόνια και άλλα πολλά «ων ουκ έστιν αριθμός».
Θ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου