Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Σε πλήρη εξέλιξη η τουρκική εισβολή στη Συρία - Σφοδρές συγκρούσεις με τους Κούρδους στα σύνορα – Νεκροί άμαχοι (βίντεο – φωτογραφίες)

Πέμπτη, 10-10-2019

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία που ανακοίνωσε  το απόγευμα της Τετάρτης ο Ταγίπ Ερντογάν.
Εκτός από τους αρχικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς, τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στην συριακή μεθοριακή πόλη Τελ Αμπιάντ και συγκρούονται με μαχητές των SDF στη βορειοανατολική Συρία, κατά μήκος των συρο-τουρκικών συνόρων.
Η  Άγκυρα ανακοίνωσε επισήμως  την έναρξη της χερσαίας φάσης της επίθεσης ανατολικά του Ευφράτη, με την εισβολή Τούρκων στρατιωτών υποστηριζόμενων από εφεδρικές δυνάμεις Σύρων ανταρτών , από τουλάχιστον τρία σημεία της συνοριακής γραμμής.
«Οι ηρωικές ένοπλες δυνάμεις μας και ο Εθνικός Συριακός Στρατός (Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα) άρχισαν τη χερσαία φάση της επιχείρησης», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Αμυνας.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι, συγκρούονται  κατά μήκος των συρο-τουρκικών συνόρων με τον τουρκικό στρατό, ο οποίος βομβαρδίζει  θέσεις Κούρδων μαχητών (του YPG, των Μονάδων Προστασίας του Λαού, οι Κούρδοι πολιτοφύλακες και του  PKK) σε βάθος ακόμα και  30 χλμ ανατολικά του Ευφράτη.
Ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων Μουσταφά Μπαλί με tweet του είπε πως ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την πόλη Κομπάνι στη βορειοανατολική Συρία.
 
Νεκροί άμαχοι και χιλιάδες εκτοπισμένοι
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους 8 άμαχοι, έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής και 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).
Μεταξύ των θυμάτων, δύο σκοτώθηκαν από πυρά πυροβολικού ενάντια στην πόλη Καμισλί, μια πόλη ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως Κούρδοι, ανέφερε το Παρατηρητήριο.
Οι βομβαρδισμοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχουν στοιχήσει τη ζωή σε 5 αμάχους και 3 μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), τραυματίζοντας επίσης δεκάδες αμάχους, ανέφεραν οι SDF στο τελευταίο απολογισμό τους.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε ότι  ο αριθμός των νεκρών από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς ανέρχεται σε επτά και των τραυματιών σε 16.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες άμαχοι φεύγουν για να γλυτώσουν από τα τουρκικά πλήγματα στα σύνορα. 
Σύμφωνα με τους SDF, τουρκικά μαχητικά αεριωθούμενα πλήττουν στρατιωτικές θέσεις και κατοικημένες περιοχές μέχρι και 50 χλμ μέσα σε συριακό έδαφος. Βομβαρδισμοί γίνονται στο Τελ Αμπιάντ, το Ρας αλ Άιν, το Καμισλί και το Άιν Ίσα.
«Υπάρχουν χιλιάδες εκτοπισμένοι στην περιοχή Ρας αλ Άιν και στα χωριά του Τελ Αμπιάντ» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντέλ Ραχμάν.

Οι εκτοπισμένοι έφυγαν προς γειτονικές περιοχές, όπου δεν σημειώνονται βομβαρδισμοί, διευκρίνισε ο ίδιος.
Μπροστά σε αυτή την έκρυθμη κατάσταση, ο  ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια ενώ την Πέμπτη συγκαλείται εκτάκτως και κεκλεισμένων των θυρών το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού. 
Από την πλευρά του, αρκετή ώρα μετά από τις διεθνείς αντιδράσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ επέκρινε την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, λέγοντας ότι «η επιχείρηση εναντίον των Κούρδων μαχητών που βοήθησαν τις ΗΠΑ να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος είναι μια κακή ιδέα». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου