Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Βεβήλωσαν τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου και εικόνες του στο Λιν της Μασαχουσέτης

Του Θεοδώρου Καλμούκου


Η βεβήλωση στον τοίχο του ναού του Αγίου Γεωργίου Λιν. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση π. Γεωργίου Τσουκαλά.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Αγνωστος ή άγνωστοι, μέχρι στιγμής, βεβήλωσαν τον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου. Εγραψαν με μπογιά επάνω στον τοίχο στον προνάρθηκα του ναού, ζωγραφίζοντας ένα κεφαλαίο «Α» μέσα σε κύκλο.
Επίσης σχημάτισαν  τον αριθμό 666 στην εικόνα του Αγίου  Γεωργίου, ενώ βεβήλωσαν επίσης και την εικόνα της Παναγίας. Αμφότερες οι εικόνες είναι φιλοτεχνημένες από ψηφιδωτό και κοσμούν την είσοδο του ναού.
Ο  ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας π. Γεώργιος Τσουκαλάς, είπε στον «Ε.Κ.» πως «πρώτος είδε τη βεβήλωση ο Ιωάννης Μεκλής πρώην πρόεδρος της κοινότητας το πρωί της Κυριακής ο οποίος με ενημέρωσε. Δεν ξέρομε πότε έγινε ο βανδαλισμός» και συμπλήρωσε πως «δεν έχομε ιδέα ποίος ή ποίοι το έκαναν».
Η βεβήλωση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση π. Γεωργίου Τσουκαλά.


Ο π. Γεώργιος είπε ακόμα πως «ήλθε η αστυνομία, ο δήμαρχος του Λιν ο κ. Τομ Μαγκί και λυπήγθηκε πολύ ο άνθρωπος και μας είπε ότι αυτό δεν στρέφεται μόνον εναντίον της εκκλησίας, αλλά εν γένει ολόκληρη την πόλη του Λιν». Πρόσθεσε πως «του είπε του δημάρχου πως για να έλθουν να επιτεθούν στην εκκλησία σημαίνει ότι η εκκλησία κάνει τη δουλειά της, κάνει καλό έργο».
Στην ερώτηση σε πόσο  υπολογίζετε ανέρχεται η ζημιά, ο π. Γεώργιος είπε «ευτυχώς που έχω εδώ τον αγιογράφο Αλέξανδρο Μίλαν ο οποίος ήλθε με ειδικό υγρό και καθάρισε αυτά που είχαν γράψει στα ψηφιδωτά διότι είναι γυαλί, τα άλλα που είναι πάνω στον τοίχο είναι πιο δύσκολο να καθαρισθεί και θα έλθει την Τρίτη ειδική εταιρία με ειδικά μηχανήματα».
Πρόκειται περί ενός περικαλλούς ναού της ιστορικής κοινότητας του Λιν για την οποία έχει γράψει πολλές φορές ο «Ε.Κ.» με πιο πρόσφατα την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου για το ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ της.
Ο π. Γεώργιος Τσουκαλάς και ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Αθανάσιος Αργυρός βλέπουν με θλίψη την εικόνα της Παναγίας. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση π. Γεωργίου Τσουκαλά.
Στην περιοχή υπάρχουν κάμερες ασφαλείας.
Σημειώνεται ότι το «Α» μέσα σε κύκλο είναι το σύμβολο του αναρχικού κινήματος. Στους κύκλους των αναρχικών είναι γνωστό και σαν «αλφάδι», αναφέρεται στo wikipedia.org. Αποτελείται από ένα κεφαλαίο «Α», κυκλωμένο από ένα «Ο».
Το «Α» έχει τη σημασία του «Αναρχία», ενώ το «Ο» προήλθε από τη γαλλική λέξη «Ordre», που σημαίνει τάξη, και αναφέρεται σε μέρος μιας ρήσης του Προυντόν (η αναρχία είναι τάξη).
Υπενθυμίζεται ότι μερικές μέρες και συγκεκριμένα ξημερώματα της Κυριακής 1η Σεπτεμβρίου βανδάλισαν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου