Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επιλογή για πρώτος Ελληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2019



Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)

Ο Eλληνας ευρωπαίος Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς ορίζεται αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής (Μετανάστευση, Ασφάλεια, Απασχόληση, Εκπαίδευση), ανακοίνωσε η νέα πρόεδρος της Κομισιόν, η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Την ικανόποιησή του για τη θέση εξέφρασε ο κ. Σχοινάς μέσω Twitter. «Είμαι ενθουσιασμένος για το διορισμό μου ως αντιπροέδρου για την Προστασία του τρόπου ζωής μας καλύπτοντας μετανάστευση, ασφάλεια, απασχόληση και παιδεία. Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω δουλειά και ανυπομονώ να συζητήσω με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πώς μπορούμε να μεταφράσουμε τις πολιτικές μας προτεραιότητες σε πραγματικά αποτελέσματα για τους Ευρωπαίους», έγραψε ο Μαργ. Σχοινάς.
«Από την καλύτερη προστασία των πολιτών και των συνόρων και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ασύλου στην επένδυση στις δεξιότητες των Ευρωπαίων και στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τη νεολαία, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να κάνουμε μεγάλα βήματα τα επόμενα πέντε χρόνια προκειμένου τόσο να προστατέψουμε όσο και ενδυναμώσουμε τους Ευρωπαίους», πρόσθεσε ο ίδιος.


Δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
«Χαιρετίζω με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανακοίνωσε σήμερα η Πρόεδρος Ursula von der Leyen. Πρόκειται για μια ισχυρή ομάδα που συνθέτει διαφορετικές πολιτικές παραδόσεις και γεωγραφικές αναφορές. Κι ας μη ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη Επιτροπή που θα έχει γυναίκα στην κορυφή της.
Η ανάθεση στον άξιο και έμπειρο Μαργαρίτη Σχοινά της Αντιπροεδρίας της Κομισιόν για την Ασφάλεια, την Μετανάστευση και την Κινητικότητα αποτελεί ξεχωριστή τιμή. Ψήφο εμπιστοσύνης προς τον ίδιο, αλλά και την Ελλάδα. Που αποδεικνύει ότι η χώρα αναβαθμίζεται, πια, σε παράγοντα ισχύος και ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή σκηνή. Και ότι η πατρίδα μας αλλάζει ταχύτητα στο πλαίσιο της Ένωσης. Διαθέτοντας κύρος και στελέχη για σημαντικά χαρτοφυλάκια. Γιατί η προστασία των συνόρων, η συλλογική ασφάλεια και οι ευκαιρίες κινητικότητας στην απασχόληση, στην παιδεία και στον πολιτισμό αποτελούν κεντρικές προκλήσεις. Ιδιαίτερα στον πρώτο τομέα, η Ελλάδα ως χώρα-σύνορο της Ευρώπης υπολογίζει πολύ στον νέο Αντιπρόεδρο της Κομισιόν. Το Μεταναστευτικό, άλλωστε, είναι κρίσιμο και για την Ένωση και για την Ελλάδα!
Θα ήθελα να συγχαρώ και πάλι την Πρόεδρο και τους νέους Επιτρόπους. Και, βέβαια, τον Αντιπρόεδρο Σχοινά, που δικαιώνει απόλυτα την επιλογή του από την κυβέρνησή μας. Η Ελλάδα -και εγώ προσωπικά- προσβλέπουμε σε μία παραγωγική συνεργασία. Για το κοινό μας καλό, για το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον».
Οι Αντιπρόεδροι και οι Επίτροποι
Ο Ολλανδός Φρανς Τίμερμανς ορίζεται εκτελεστικός αντιπρόεδρος, αρμόδιος για την Οικονομία.
Η Δανή Μαργκρέτε Βεστάγκερ είναι η επόμενη εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδια για τον Ανταγωνισμό και την Ψηφιακή Πολιτική.
Ο Ισπανός Ζοζέπ Μπορέλ ορίζεται αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Εξωτερική Πολιτική.
Ο Λετονός Βάλντις Ντομπρόβσκις ορίζεται αντιπρόεδρος αρμόδιος για τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες.
Ο Ιρλανδός Φιλ Χόγκαν ορίσθηκε ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για το Εμπόριο, ένα ευαίσθητο πόστο, αφού θα έχει την ευθύνη της διαχείρισης των εμπορικών εντάσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες και της διαπραγμάτευσης μίας συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit.
Η Γαλλίδα Σιλβί Γκουλάρ ορίζεται ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για την Εσωτερική Αγορά, ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο στο οποίο περιλαμβάνεται η βιομηχανική πολιτική, η ψηφιακή αγορά, καθώς και η αμυντική βιομηχανία και το Διάστημα.
Ο Ιταλός Πάολο Τζεντιλόνι ορίζεται ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου