Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2019

Τιμητική εκδήλωση για Απόδημους από το Εθνικό Ιδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» 7 Αυγούστου, 2019ΑΘΗΝΑ. Το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» πραγματοποίησε στον αύλειο χώρο της Οικίας – Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου, στη Χαλέπα Χανίων, τελετή αναγόρευσης εταίρων, που αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση που απονέμει το Ίδρυμα σε αυτούς που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες προς αυτό ή στην ιστορική μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Εταίροι του Ιδρύματος αναγορεύτηκαν η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης και ο Εμμανουήλ Βεληβασάκης, πρ. Πρόεδρος Παγκρητικής Αμερικής, πρ. Πρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, για την προσφορά τους προς το Ίδρυμα.
Στην τελετή, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, απεύθυνε χαιρετισμό ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνιος Διαματάρης.
Η εκδήλωση έκλεισε με την Μαρία Κουτουλάκη στο πιάνο και τον τενόρο Γιάννη Μανούσακα που ερμήνευσαν αποσπάσματα από το έργο του Γιάννη Μεντζελόπουλου «Ωδή στον Ελευθέριο Βενιζέλο» και τραγούδια της ξενιτιάς.
Ο κ. Διαματάρης ανήρτησε φωτογραφίες από την εκδήλωση σε Twitter και Facebook επισημαίνοντας:
«Συγχαρητήρια στην Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης και τον κ. Εμμανουήλ Βεληβασάκη, τους δύο τιμώμενους της σημερινής τελετής αναγόρευσης εταίρων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Χαλέπα Χανίων.
Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό να βλέπει κανείς πως η ελληνική Ομογένεια είναι πάντοτε στο πλευρό της Πατρίδας, στηρίζοντας δράσεις και προσπάθειες οι οποίες ενισχύουν το ερευνητικό έργο στην Ελλάδα.
Εξάλλου, ας μη λησμονούμε ότι η ίδια η σύζυγος του Ελευθερίου Βενιζέλου, η Έλενα Σκυλίτση – Βενιζέλου ήταν μέλος της ελληνικής παροικίας του Λονδίνου και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της στήριξε με όλες της τις δυνάμεις τους συμπατριώτες της. Η Ελληνική Διασπορά αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος για τη χώρα μας και πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου