Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2019

Οι Αμερικανοί τουρίστες επιστρέφουν φέτος στην Ελλάδα ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Οι Αμερικανοί τουρίστες είναι πέμπτοι σε πλήθος επισκεπτών στην Ελλάδα, ακολουθώντας τους Βρετανούς, τους Γερμανούς, τους Γάλλους και τους Ιταλούς.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ανακάμπτει ο αμερικανικός τουρισμός στην Ελλάδα, με τα στοιχεία να δείχνουν πως ειδικά από το 2018 και μετά αρχίζουν να ερίζουν για μία από τις κορυφαίες θέσεις στις βασικές αγορές τουριστών που απευθύνεται η Ελλάδα. Μάλιστα για το πρώτο τρίμηνο οι Αμερικανοί με 75,5 εκατ. ευρώ δαπάνη, αυξημένη κατά 118,9% από το περυσινό πρώτο τρίμηνο, έρχονται δεύτεροι μεταξύ όλων των εθνικοτήτων σε εισροές συναλλάγματος μετά τους Γερμανούς.
Το 2018 οι ΗΠΑ βρέθηκαν στην τρίτη θέση ως προς τα έσοδα, στην πέμπτη ως προς τον αριθμό των διανυκτερεύσεων και στην όγδοη ως προς τον αριθμό των επισκεπτών του εισερχόμενου τουρισμού της Ελλάδας, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ). Την περίοδο 2008-2018, οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,8 φορές και ανήλθαν σε 1,097 εκατομμύρια άτομα (έναντι 613.000 το 2008). Οι εισπράξεις, την αντίστοιχη περίοδο, αυξήθηκαν κατά 1,4 φορές και ανήλθαν σε 1,040 δισ. ευρώ (έναντι 726 εκατ. το 2008), ενώ οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 1,5 φορά και υπολογίζονται σε 11,669 εκατ. (έναντι 7,814 εκατ. το 2008).
Στα στοιχεία των επισκεπτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες αποδεικνύεται και η αξία της στροφής προς αγορές υψηλότερης δαπάνης που αποτελεί προτεραιότητα του κλάδου: το 2018 οι αφίξεις από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 26,9% από το 2017. Οι Αμερικανοί είναι πέμπτοι σε πλήθος επισκεπτών στην Ελλάδα ακλουθώντας τους Βρετανούς, τους Γερμανούς, τους Γάλλους και τους Ιταλούς. Ομως η συνολική και κατά κεφαλήν δαπάνη τους έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο και συγκεκριμένα κατά 27,8%, λίγο πάνω από ένα δισ. ευρώ, κατατάσσοντας τους Αμερικανούς τρίτους σε συνολική δαπάνη και να έπονται μόνον των Γερμανών και των Βρετανών, αλλά με υψηλότερη κατά κεφαλήν δαπάνη. Η επιστροφή των Αμερικανών στην Ελλάδα είναι μία από τις πλέον ενθαρρυντικές τάσεις της προηγούμενης σεζόν, καθώς και πολύ μεγαλύτερη κατά κεφαλήν δαπάνη από τους υπολοίπους εμφανίζουν, αλλά αποτελούν και μια πολύ πολυπληθέστερη αγορά.
Ο κύριος όγκος επισκεπτών από τις ΗΠΑ το 2018 επισκέφθηκε το Νότιο Αιγαίο όπου καταγράφηκε αύξηση (+23,7%) στις εισπράξεις, που ανέρχονται σε 383 εκατ. Στις υπόλοιπες Περιφέρειες καταγράφηκε η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση (+63,1%) στις εισπράξεις, που ανέρχονται σε 209 εκατ.
Ο αριθμός των εισπράξεων από την αμερικανική αγορά παρουσιάζει αύξηση στις Περιφέρειες υπό ανάλυση το 2018, με εξαίρεση την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπου καταγράφηκε μείωση (-29,2%), με τα έσοδα να ανέρχονται σε 20 εκατ.
Στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου καταγράφηκε η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση (+58,2%) στις διανυκτερεύσεις από τους επισκέπτες από τις ΗΠΑ που ανέρχονται σε 831.000.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου