Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Ζαχάρω: Συζητήθηκε η ένσταση του Πανταζή Χρονόπουλου


Κυριακή, 11 Αυγούστου, 2019




Εν αναμονή της απόφασης του Δικαστηρίου για τη μη ανακήρυξη του συνδυασμού του για συμμετοχή στις εκλογές της 26ης Μαΐου
  «Για εσφαλμένη ερμηνεία των διατάξεων του ποινικού κώδικα» έκανε λόγο η δικηγόρος Ελένη Τραυλού, του Δικηγορικού Γραφείου «Λαζαράτος και Συνεργάτες» κατά  τη διάρκεια της συζήτησης – χθες το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου – της ένστασης που έχει υποβάλει ο πρώην Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος κατά του εκλογικού αποτελέσματος και της μη ανακήρυξης της υποψηφιότητας του ιδίου και του συνδυασμού του προκειμένου να συμμετάσχει στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαϊου.
Ειδικότερα, είχαν κατατεθεί δυο ενστάσεις, μια από τον Πανταζή Χρονόπουλο, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Δυναμική Πρωτοβουλία»  και μια από τα μέλη-υποψήφιους της ίδιας παράταξης, με τις οποίες ζητούσαν την ακύρωση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηλείας περί της ανακήρυξης του επιτυχόντος συνδυασμού – και των λοιπών συνδυασμών – του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως και των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων που εξελέγησαν στις εκλογές της 26ης Μαΐου.
Εν αναμονή της απόφασης
   Τον κ. Χρονόπουλο, εκπροσώπησε η δικηγόρος Ελένη Τραυλού, που με το πέρας της συζήτησης της υπόθεσης, δήλωσε μεταξύ άλλων «…βασικό επιχείρημα μας είναι η εσφαλμένη ερμηνεία των διατάξεων του ποινικού κώδικα. Το βασικό λάθος της απόφασης που δεν ανακήρυξε  τον κ.Χρονόπουλο υποψήφιο είναι η εσφαλμένη ερμηνεία του Άρθρου 65 του Ποινικού Κώδικα. Θεωρούμε ότι η αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων πρέπει να ξεκινά μετά την έκτιση της κύριας ποινής. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η έκτιση της κύριας ποινής δεν έχει ακόμα ξεκινήσει και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Άρα η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων θα ξεκινήσει μετά το 2022 και εν προκειμένω δεν υπήρχε κόλλημα για να μετέχει στην διαδικασία. Παράλληλα, με το νέο Ποινικό Κώδικα που ισχύει από 1η Ιουλίου καταργείται η συγκεκριμένη ποινή. Επομένως η ποινή θεωρείται αυτοδικαίως καταργηθείσα. Για τους δύο αυτούς λόγους δεν υπήρξε κόλλημα στην υποψηφιότητα του. Θεωρούμε λοιπόν ότι υπάρχει πρόδηλο σφάλμα και μείζον ζήτημα νομιμότητας στη συγκεκριμένη περίπτωση και κανονικά οι εκλογές θα πρέπει να επαναληφθούν με τον κ. Χρονόπουλο υποψήφιο».
Ο κ.Χρονόπουλος, έχοντας στο πλευρό του συνεργάτες και φίλους, αλλά και τον εγγονό του Νικόλα, μετά το τέλος της συζήτησης, δήλωσε χαρακτηριστικά «Πιστεύω ότι το κύκλωμα των δημοσιογράφων Βαξεβάνη – Νοδάρου έδρασε, αλλά, σήμερα είναι άλλη ημέρα και η αλήθεια θα λάμψει».
Η απόφαση της για την ένσταση αναμένεται να εκδοθεί στο επόμενη χρονικό διάστημα. Όσον αφορά δε, τη δεύτερη ένσταση, των μελών – υποψηφίων του συνδυασμού, ζητήθηκε και ελήφθη αναβολή και θα συζητηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ο κ.Χρονόπουλος – συνοδευόμενος από τον εγγονό του, Νικόλα – και η κα Τραυλού, παρουσίασαν τα επιχειρήματά τους επί της ένστασης

«Θα υπερασπιστούμε τις επιλογές των πολιτών»
   Τη διαδικασία παρακολούθησε – μαζί με συνεργάτες του – και ο νέος δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, που δήλωσε «Είμαστε έτοιμοι, σε κάθε είδους αντιπαράθεση να υπερασπιστούμε τις επιλογές και την ψήφο των πολιτών του δήμου Ζαχάρως. Είναι βέβαιο ότι το δικαστήριο θα πράξει νομίμως και είμαστε βέβαιοι για την απόφαση του. Είναι όμως επίσης βέβαιο ότι οι δημότες Ζαχάρως – Φιγαλείας αποφάσισαν να αλλάξει ο δήμος μας σελίδα. Και στις εκλογές να είχαν ¨κατέβει¨ και να είχε ανακηρυχτεί ο επικεφαλής και ο συνδυασμός της «Δυναμικής πρωτοβουλίας» – θυμίζω ότι δεν προσφύγαμε εμείς για τη μη ανακήρυξη του συνδυασμού – είναι βέβαιο ότι και πάλι θα έχαναν, όπως έχασαν σε όλες τις τοπικές κοινότητες στις οποίες είχαν υποψήφιους. Θεωρούμε ότι σύντομα θα ξεδιαλύνει η κατάσταση και βεβαιώνουμε τους δημότες μας ότι θα προχωρήσουμε μπροστά. Η νίκη του λαού είναι βέβαιη».
Αν η ένσταση γίνει δεκτή από το Δικαστήριο, τότε οι δημότες θα πρέπει να προσέλθουν και πάλι στις κάλπες για την ανάδειξη της επόμενης δημοτικής Αρχής. Αν όχι, η νέα Δημοτική Αρχή με δήμαρχο τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο, από την 1η Σεπτεμβρίου θα αναλάβει καθήκοντα στον δήμο Ζαχάρως.

«Είμαστε βέβαιοι ότι ο δικαστήριο θα πράξει νομίμως», δήλωσε ο νέος δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου