Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος 1919 – 2000

Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2019

Ο δικηγόρος Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος υπηρέτησε την δικτατορία των συνταγματαρχών από διάφορες πολιτικές θέσεις, με αποκορύφωμα τον διορισμό του στην πρωθυπουργία από τον «αόρατο δικτάτορα» Δημήτριο Ιωαννίδη (25 Νοεμβρίου 1973 - 24 Ιουλίου 1974).
Ο Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου 1919 στο Ψάρι Μεσσηνίας και σπούδασε νομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Σικάγου.
Με την επικράτηση της δικτατορίας επανήλθε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, όπου διέμενε τα τελευταία 14 χρόνια και διετέλεσε υπουργός Οικονομικών στις κυβερνήσεις Κόλλια (22 Απριλίου -13 Δεκεμβρίου 1967) και Παπαδόπουλου (13 Δεκεμβρίου 1967 – 25 Αυγούστου 1971), Εσωτερικών (26 Αυγούστου 1971 – 10 Μαΐου 1973) και προσωρινώς Δικαιοσύνης (9-24 Ιουλίου 1968) στην κυβέρνηση Παπαδόπουλου
Στις 25 Νοεμβρίου 1973, μετά την ανατροπή του Παπαδόπουλου από τον Ιωαννίδη , ανέλαβε την πρωθυπουργία, την οποία διατήρησε έως τις 24 Ιουλίου 1974, οπότε επανήλθε η δημοκρατική νομιμότητα στην Ελλάδα. Το ίδιο χρονικό διάστημα ανέλαβε και τα χαρτοφυλάκια του υπουργού Συντονισμού και Προγραμματισμού και υπουργού Οικονομικών.
Στις 9 Φεβρουαρίου 1974, η εφημερίδα του Σικάγου «Chicago Daily News» αμφισβήτησε το επίσημο βιογραφικό του έλληνα πρωθυπουργού. Σε έρευνά της η εφημερίδα αποκάλυψε ότι ο Ανδρουτσόπουλος ουδέποτε έλαβε πτυχίο από αμερικάνικο πανεπιστήμιο (απλά παρακολουθούσε σποραδικά κάποια μαθήματα), ενώ κατά την 14ετή παραμονή του στις ΗΠΑ εργάστηκε ως νυχτερινός ταμίας σε εστιατόριο, διεκπεραιωτής δεμάτων σε πολυκατάστημα και μεταφραστής σε δικηγορικό γραφείο.
Μετά τη μεταπολίτευση, ο Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος αντιμετώπισε την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, όμως δεν παραπέμφθηκε σε δίκη, σύμφωνα με το βούλευμα 684/75 του Αρείου Πάγου, με το οποίο χαρακτηρίστηκε ως στιγμιαίο το αδίκημα των συνεργατών της δικτατορίας.
Συνέγραψε το βιβλίο «Η μαρτυρία ενός πρωθυπουργού», στο οποίο προσπάθησε να αποτινάξει από πάνω του την μομφή που τού είχε αποδοθεί ότι ήταν ένας «πρωθυπουργός-μαριονέτα».
Ο Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος πέθανε στις 10 Νοεμβρίου 2000, σε ηλικία 81 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου