Ιράν σε Βρετανία: Το πλήρωμα του Stena Impero είναι καλά στην υγεία του | tanea.grΌλα τα μέλη του πληρώματος του -υπό βρετανική σημαία- δεξαμενόπλοιου Stena Impero που κατάσχεσαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν είναι ασφαλή, όπως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση, ο υπεύθυνος των λιμενικών αρχών της επαρχίας Χορμοζγκάν, Αλαχμοράντ Αφιφιπούρ.
«Όλα τα 23 μέλη του πληρώματος του πλοίου είναι ασφαλή κι έχουν καλή υγεία στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς» σημείωσε, την ώρα που έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα η ένταση μεταξύ ΗΠΑ – Βρετανίας και Ιράν.
Η Βρετανία καταδίκασε την κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου που έγινε προχθές χαρακτηρίζοντάς την ως «μία εχθρική ενέργεια», ενώ απέρριψε τις εξηγήσεις της Τεχεράνης ότι η κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου έγινε εξαιτίας της εμπλοκής του σε ένα ατύχημα με ένα άλλο ιρανικό αλιευτικό σκάφος.
Από την πλευρά του, ο ιρανός πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο δηλώνει ότι η Τεχεράνη παραμένει έτοιμη έχοντας όλα τα σενάρια στο τραπέζι, ενώ κατηγόρησε ότι κάποιες εσωτερικές πολιτικές δυνάμεις στη Βρετανία θέλουν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.
Παράλληλα, τονίζει ότι η συνεχιζόμενη ένταση ανάμεσα στη Βρετανία και το Ιράν είναι αρκετά επικίνδυνη σε μια ευαίσθητη στιγμή για την περιοχή.