Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Πτώση στην Ευρώπη, νέο ρεκόρ για τον Dow Jones, REUTERS

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε κατά 0,33%, στα 60,23 δολάρια το βαρέλι.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε χθες με απώλειες της τάξεως του 0,12% καθώς επικράτησε προβληματισμός για την οικονομική προοπτική της Ευρώπης ύστερα από τη δημοσίευση εκθέσεων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Τράπεζα της Αγγλίας.
Στη Wall Street, αντίθετα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε χθες νέο ιστορικό υψηλό εν μέσω της συνεδρίασης, ξεπερνώντας τις 27.000 μονάδες χάρις στις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). Ο Τζερόμ Πάουελ δήλωσε μέσα στην εβδομάδα πως η Fed θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να στηρίξει την ανάπτυξη στην αμερικανική οικονομία, η οποία καλείται να αντεπεξέλθει σε αντίξοες συνθήκες. Από την τοποθέτηση αυτή του Πάουελ ενισχύθηκαν μία ακόμη φορά σενάρια που θέλουν τη Fed να χαλαρώνει τη νομισματική πολιτική ακόμη και μέσα στον Ιούλιο. Λίγο πριν από το χθεσινό κλείσιμο της Wall Street, ο δείκτης Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,56%, ενώ ο δείκτης S&P 500 εμφάνιζε οριακές απώλειες (-0,02%).
Νωρίτερα, οι προειδοποιήσεις για τους κινδύνους ενός σκληρού Brexit από την Τράπεζα της Αγγλίας, αλλά και η ανησυχία του ΔΝΤ για τις επιπτώσεις μιας κλιμάκωσης των εμπορικών πολέμων ή και επιδείνωσης των συνθηκών στην Ιταλία, επισκίασαν το επενδυτικό κλίμα στην Ευρώπη. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax έκλεισε με απώλειες 0,33%, ο δείκτης Cac-40 στο Παρίσι διολίσθησε 0,28% και ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 έχασε το 0,28% της αξίας του. Πτώση παρουσίασε ο φαρμακευτικός κλάδος στην Ευρώπη, καθώς επικρατούν φόβοι για παρέμβαση της Ουάσιγκτον στις υψηλές τιμές φαρμάκων. «Δεν έχει υπάρξει πρόοδος στην Ουάσιγκτον, γεγονός που σημαίνει πως ο κλάδος θα συνεχίσει να δέχεται πολιτικές πιέσεις», αναφέρεται σε χθεσινό σημείωμα της Morgan Stanley. Οι μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών Astrazeneca και Roche σημείωσαν απώλειες σχεδόν 2%.
Οι προβλέψεις του ΟΠΕΚ για μείωση της ζήτησης μέσα στο επόμενο έτος οδήγησαν σε πτώση τις τιμές στις διεθνείς αγορές. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε κατά 0,33% στα 60,23 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διολίσθησε  0,70% στα 66,54 δολάρια το βαρέλι. Ο ΟΠΕΚ διαβλέπει πως η παγκόσμια ζήτηση για την παραγωγή πετρελαίου των 14 κρατών-μελών του θα διαμορφωθεί στα 29,27 εκατ. βαρέλια, ημερησίως, αντανακλώντας πτώση της τάξεως του 1,34 εκατ. βαρελιών σε σύγκριση με το τρέχον έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου