Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Ο ΠΑΟΚ με Παναιτωλικό και ο Ολυμπιακός με Αστέρα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Στιγμιότυπο από την αίθουσα όπου έγινε η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος. (φωτογραφία Ευρωκίνηση)

Μετά από μια πρωτοποριακή διαδικασία μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (2/7) σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης η κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ για τη σεζόν 2019-20 που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά με 14 ομάδες και θα περιλαμβάνει πλέι-οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή κα πλέι-άουτ για τις ομάδες που θα υποβιβασθούν στην νεοσύστατη Σούπερ Λιγκ-2. Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου και η κανονική περίοδος των 26 αγωνιστικών θα ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου 2020.
Κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, θα διεξαχθούν 24 αγωνιστικές ημέρες Σαββατοκύριακο και δυο αγωνιστικές μεσοβδόμαδα στις 18-19 Δεκεμβρίου 2019 και 22-23 Ιανουαρίου 2020.
Τα πλέι-οφ (θέσεις 1-6) θα ξεκινήσουν στις 7 Μαρτίου 2020 και θα ολοκληρωθούν στις 17 Μαΐου 2020 (9 αγωνιστικές ημέρες Σαββατοκύριακο και μία εμβόλιμη στις 13 Μαΐου 2020).
Τα πλέι-άουτ (θέσεις 7-14) θα ξεκινήσουν στις 14 Μαρτίου 2020 και θα ολοκληρωθούν στις 10 Μαΐου 2020 (7 αγωνιστικές ημέρες Σαββατοκύριακο).
Η πρώτη αγωνιστική δεν έβγαλε κάποιο ντέρμπι ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι οι πέντε πρώτες ομάδες της περυσινής βαθμολογίας, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος και Αρης θα αγωνισθούν στην πρεμιέρα ως γηπεδούχοι και θα υποδεχθούν Παναιτωλικό, Αστέρα, Ξάνθη, ΑΕΛ και ΟΦΗ αντίστοιχα. Μόνο ο Παναθηναϊκός από τους μεγάλους θα ξεκινήσει εκτός έδρας αντιμετωπίζοντας τη Λαμία.
Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής είναι το εξής:
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ – Ξάνθη, Λαμία – Παναθηναϊκός, Αρης – ΟΦΗ, ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός,
Πανιώνιος – ΝΠΣ Βόλος, Ατρόμητος – ΑΕΛ.
Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς θα γίνει την 3η αγωνιστική με τον Αρη να αντιμετωπίζει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Παναθηναϊκό, ενώ η 4η αγωνιστική περιλαμβάνει το ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ, αλλά και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στην Τούμπα. Η πρώτη σύγκρουση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό θα γίνει στο Καραϊσκάκη για την 12η αγωνιστική ενώ η ΑΕΚ θα δώσει το πρώτο της ντέρμπι την 5η αγωνιστική υποδεχόμενη στο ΟΑΚΑ τον «Δικέφαλο του Βορρά».
Αναλυτικά τα ντέρμπι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος:
3η αγωνιστική (14-16 Σεπ) – 16η αγωνιστική (21-23 Δεκ): Αρης – Παναθηναϊκός
4η αγωνιστική (21-23 Σεπ) – 17η αγωνιστική (4-6 Ιαν): Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Αρης
5η αγωνιστική (28-30 Σεπ) – 18η αγωνιστική (11-13 Ιαν): ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
6η αγωνιστική (5-6 Οκτ) – 19η αγωνιστική (18-19 Ιαν): Αρης – Ολυμπιακός
8η αγωνιστική (26-28 Οκτ) – 21η αγωνιστική (25-27 Ιαν): Ολυμπιακός – ΑΕΚ
9η αγωνιστική (2-4 Νοε) – 22η αγωνιστική (1-3 Φεβρ): ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
10η αγωνιστική (9-10 Νοε) – 23η αγωνστική (8-10 Φεβρ): Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
11η αγωνιστική (23-25 Νοε) – 24η αγωνιστική (16-17 Φεβρ): ΑΕΚ – Αρης
12η αγωνιστική (30 Νοε – 2 Δεκ) – 25 αγωνιστική (22-24 Φεβρ): Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.
Οσο για την διαδικασία της κλήρωσης χρησιμοποιήθηκε εξειδικευμένο πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή, το οποίο διατηρώντας το στοιχείο της τύχης και λαμβάνοντας υπόψιν του όλες τις παραμέτρους, διαμόρφωσε το πρόγραμμα αγώνων.
Η όλη διαδικασία κράτησε λιγότερο από μισή ώρα και έγινε με την παρουσία εκπροσώπων των ομάδων με το κλίμα να είναι πολύ ήρεμο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, εξέφρασε την ελπίδα το νέο πρωτάθλημα να είναι αναβαθμισμένο.
«Εύχομαι και ελπίζω να είναι μια σεζόν με πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ενα πρωτάθλημα χωρίς απαξίωση. Σε κάθε περίπτωση το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι συντεταγμένο σε αυτή την πορεία, να επιστρέψει ο κόσμος και οι οικογένειες στα γήπεδα. Να σταματήσει η απαγόρευση των μετακινήσεων, μπορούμε να τα πετύχουμε», είπε αρχικά ο Β. Γραμμένος και συμπλήρωσε:
«Είναι αυτονόητο πως αυτό είναι προς όφελος όλων. Είμαι σίγουρος πως θα είναι και πιο ανταγωνιστικό από τα προηγούμενα χρόνια και λόγω των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Καλή χρονιά σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, να πάμε το ποδόσφαιρο ένα βήμα πιο μπροστά».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Μηνάς Λυσάνδρου είπε στον χαιρετισμό του:
«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, αξιότιμοι προσκεκλημένοι. Σας καλωσορίζω στην κλήρωση. Πριν δύο μήνες ξεκινήσαμε να χτίσουμε κάτι καινούργιο. Προχωρήσαμε ομόφωνα στην αλλαγή της διοργάνωσης. Η θέσπιση του θεσμού των αγώνων κατάταξης αποτελεί τη σημαντικότερη καινοτομία. Αυτή που θα μας κάνει να παρακολουθήσουμε τη νέα Σούπερ Λιγκ με μεγάλη αγωνία. Από τη νέα σεζόν αλλάζουν και οι διοργανώσεις των τμημάτων υποδομής. Από την αρχή είχε τεθεί ως στόχος μία νέα πραγματικότητα εντός και εκτός γηπέδων. Στη δική μας νέα λογική το ποδόσφαιρο παίζεται από όλες τις ηλικίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το ποδόσφαιρο είναι ένα όμορφο παιχνίδι. Αποφασίσαμε και ήδη προχωράμε δράσεις που θα βάλουν τη Σούπερ Λιγκ στην καθημερινότητα όλων. Στόχος να οικοδομήσουμε μία πραγματικότητα που θα μετατρέψει τα Σαββατοκύριακα σε αποκορύφωμα ολόκληρης της εβδομάδας. Αναβαθμίζουμε τα social media αλλά και το application. Για πρώτη φορά σήμερα θα χρησιμοποιηθεί εξειδικευμένο πρόγραμμα που θα διαμορφώσει το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα. Αφού ελήφθη υπόψιν το συνολικό καλεντάρι καταρτίστηκε έγκαιρα από τη Λίγκα το πρόγραμμα από την πρώτη ως την τελευταία αγωνιστική. Επειδή το 2019 συμπληρώνονται 60 χρόνια πρώτης εθνικής κατηγορίας. Η Σούπερ Λιγκ θα τιμήσει την ιστορία του ποδοσφαίρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου