Χαμός έγινε στο εντευκτήριο της Βουλής. Εκεί βρισκόταν ο υφυπουργός, Νότης Μηταράκης, ο οποίος έπινε τον καφέ του μαζί με άλλους βουλευτές της ΝΔ και περίμενε να ξεκινήσει η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Βουλής, του Κώστα Τασούλα.
Χωρίς καλημέρες κι άλλες χαιρετούρες «μπουκάρει» ο πρώην υπουργός, Παύλος Πολάκης στο καφενείο και απεθυνόμενος στον κ. Μηταράκη του λέει: «Εχεις ddt στο σπίτι σου;».  Υπενθυμίζεται ότι το ddt ήταν παλιό ισχυρό παρασιτοκτόνο και ο Πολάκης θέλησε να ψέξει τον Μηταράκη που είπε ότι βρήκε κατσαρίδες στο γραφείο του..  Ο κ. Μηταράκης του απαντά: «Για να σε έχει ενοχλήσει τόσο πολύ σημαίνει ότι είπα κάτι πολύ σημαντικό».
Ο κ. Πολάκης επέμεινε: «Δεν έχεις ddt στο σπίτι σου; Τι είναι αυτά που λες;»
– «Εγώ είπα για κατσαρίδες», συνεχίζει ο Μηταράκης για να πει ο Πολάκης: «Οχι, είπες για κατσαρίδες στο γραφείο του υπουργού».
Εκεί την ώρα γίνεται και η μεγάλη έκπληξη. Περνά τυχαία ο Αδωνις Γεωργιάδης από εκεί, κι αν κάποιοι νόμιζαν ότι θα πλακωθεί ξανά με τον Πολάκη διοαψεύστηκαν. Αγκαλιάζονται και χαιρετιούνται σαν παλιοί φίλοι, όταν μόλις πριν από μερικούς μήνες βρίζονταν στη Βουλή και ο ένας απειλούσε τον άλλο ότι θα τον κλείσει στη φυλακή, πότε για το ΚΕΕΛΠΝΟ και πότε για τη Novartis.
Οταν ρώτησαν τον κ. Γεωργιάδη γιατί αυτή η τόσο θερμή χειραψία αυτός δικαιολογήθηκε: «Επεσε πάνω μου, τι να κάνω, πολιτικός πολιτισμός…»
Για να επιβεβαιωθεί τελικά τα μίση και τα πάθη στην πολιτική είναι αστειότητες.
Χμμμμμ…. Αυτό θυμίζει το πάπλωμα του Χότζα!

Για να θυμηθούμε από τα Ανέκδοτα του Ναστραδίν Χότζα.  Η ιστορία λέει:  Ο χότζας και η γυναίκα του καθίσανε στο παραγώνι (στο τζάκι) και προσπαθούσαν να ζεσταθούν μέσα στη κρύα νύχτα του χειμώνα.  Ξαφνικά, ακούγονται δυνατές φωνές, φασαρία και κτυπήματα έξω στο δρόμο.  Με άλλα λόγια κάποιοι είχαν έρθει στα χέρια και ο χότζας ήθελε να μάθει τι στο καλό γινόταν.
Παίρνει λοιπόν το πάπλωμα και τυλίγετε καλά για να μη κρυώσει και βγαίνει στο δρόμο να δει  Μετά από λίγο, μπαίνει πάλι ο χότζας στο σπίτι του αλλά χωρίς πάπλωμα και η γυναίκα του τον ρωτάει, τι έγινε, γιατί όλη αυτή η φασαρία;  Και ο χότζας της απαντά «Για το πάπλωμα».  
Του είχαν πάρει το πάπλωμα του φουκαρά.