Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019

Ακροβασίες ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμική αντιπολίτευση ή... πάλη στους δρόμους;Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα, αναμένεται να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και θα γίνει και η πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος


Ακροβασίες ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμική αντιπολίτευση ή... πάλη στους δρόμους; | tanea.grΤο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής στρατηγικής της επόμενης μέρας των εκλογών αρχίζουν να εξετάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει, ότι παρά την ήττα των εκλογών, δεν διανοείται εφησυχασμός με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματικής αντιπολίτευσης πλέον.
Το μήνυμα που στέλνεται προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει γόνιμη, εποικοδομητική, ουσιαστική, υπεύθυνη και δυναμική αντιπολίτευση για να προασπιστεί τα κεκτημένα των τελευταίων ετών. «Θα ελέγχουμε τα πεπραγμένα της νέας κυβέρνησης και θα ασκήσουμε προγραμματική, μαχητική αντιπολίτευση και θα υπερασπιστούμε κάθε κατάκτηση που πετύχαμε για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία κατά τη διακυβέρνησή μας» είναι η χαρακτηριστική φράση που εκπέμπεται από την Κουμουνδούρου, όπου βρίσκεται πλέον το στρατηγείο του Τσίπρα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και κινήθηκε θεσμικά και με πολιτικό πολιτισμό, παραδίδοντας χθες στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια διαδικασία που δεν έγινε το 2015 από τον ηττημένο των εκλογών Αντώνη Σαμαρά, δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει χωρίς έλεγχο τον νεοεκλεγέντα Πρωθυπουργό ακόμα και εντός του καλοκαιριού στη Βουλή κατά την συζήτηση των πρώτων νομοσχεδίων.
Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα, αναμένεται να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και θα γίνει και η πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Εκεί, παρουσία των κεντρικών στελεχών του κόμματος, υπό την προεδρία του Τσίπρα θα εξεταστεί το πλαίσιο δράσης της επόμενης περιόδου.
Ο Γιώργος Τσίπρας, πάντως, έδωσε ήδη το έναυσμα για... πάλη στους δρόμους προαναγγέλλοντας δυναμική αντιπολίτευση.
Στην παρούσα φάση, στο παρασκήνιο έχει αρχίσει η συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά δεν καταγράφεται ένταση και διαξιφισμοί. Εξάλλου, όπως λένε βασικοί παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτός από την καθαρή νίκη της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη πολιτική δύναμη από το 2010 που διατηρεί τη δυναμική του, όταν το ΠΑΣΟΚ εξαϋλώθηκε εκλογικά στην αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση μετά την εφαρμογή δημοσιονομικού προγράμματος, ενώ και η ΝΔ έφτασε στο 18,5% τον Μάιο του 2012.
Οι αριθμοί
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από πολλά στελέχη στο στοιχείο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 1,9 εκατομμύρια ψήφους τον Σεπτέμβριο του 2015 και την περασμένη Κυριακή συγκέντρωσε 1,8 εκατομμύρια ψήφους, και ως εκ τούτου με το 31,53% αποτελεί τον κύριο και αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στον τόπο.
Στις αναλύσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται μνεία στην επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα που αποτυπώνεται και στο πολιτικό σκηνικό της νέας εποχής. Στο σημείο αυτό αναφέρονται σε δύο ισχυρούς πόλους, ένα συντηρητικό και ένα προοδευτικό με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνουν 70% για πρώτη φορά μετά το 2009, δηλαδή την τελευταία χρονιά πριν από τα Μνημόνια.
Παράλληλα, όλοι σχεδόν στις συζητήσεις τους εστιάζουν στα όσα είπε ο Τσίπρας για την επόμενη μέρα στο κόμμα και τη διαδικασία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Και επισημαίνεται ότι η προσπάθεια θα γίνει από εδώ και πέρα, ώστε με όχημα το εκλογικό αποτέλεσμα να γίνουν οργανικό κομμάτι της πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας οι πολίτες της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Κυριακή.
Η νέα Κ.Ο
Η σύνθεση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνει τον Τσίπρα στα σχέδιά του για τον μετασχηματισμό του κόμματός του και της μετατόπισής του σε μια πιο κεντρώα κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι εξελέγησαν πάρα πολλοί πασοκογενείς βουλευτές, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Θάνο Μωραΐτη, τον Γιάννη Ραγκούση κ.ά.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου