Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019

Ποια θρεπτικά συστατικά περιέχει το νεκταρίνιΜια γευστική και υγιεινή πρόταση για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι το νεκταρίνι.
Το νεκταρίνι «συγγενεύει» με το ροδάκινο, έχοντας παρόμοια γεύση αλλά και περιεκτικότητα σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Πρόκειται για ένα τρόφιμο που πέρα από το ξεχωριστό άρωμα και τη γλυκιά του γεύση, συμβάλλει στην καλύτερη ενυδάτωση του οργανισμού, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό.
Αναφορικά με τα μικροθρεπτικά του συστατικά, το νεκταρίνι περιέχει βιταμίνη Α, που συνδέεται στενά με την υγεία των ματιών και τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και βιταμίνες Ε και C, που ασκούν αντιοξειδωτική δράση, εξουδετερώνοντας τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες που «ευθύνονται» για τη δημιουργία οξειδωτικού στρες και την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.
Από την άλλη, είναι πηγή φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και καλίου, το οποίο συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Τέλος, τα νεκταρίνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοχημικά συστατικά που έχει φανεί ότι ασκούν καρδιο-προστατευτική και αντικαρκινική δράση, ενώ αποδίδουν μόλις 60 θερμίδες ανά τεμάχιο, γεγονός που τα καθιστά ιδανικό σνακ για όσους προσέχουν το σωματικό τους βάρος.
Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου