Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019

Ποια θρεπτικά συστατικά περιέχει το νεκταρίνιΜια γευστική και υγιεινή πρόταση για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι το νεκταρίνι.
Το νεκταρίνι «συγγενεύει» με το ροδάκινο, έχοντας παρόμοια γεύση αλλά και περιεκτικότητα σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Πρόκειται για ένα τρόφιμο που πέρα από το ξεχωριστό άρωμα και τη γλυκιά του γεύση, συμβάλλει στην καλύτερη ενυδάτωση του οργανισμού, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό.
Αναφορικά με τα μικροθρεπτικά του συστατικά, το νεκταρίνι περιέχει βιταμίνη Α, που συνδέεται στενά με την υγεία των ματιών και τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και βιταμίνες Ε και C, που ασκούν αντιοξειδωτική δράση, εξουδετερώνοντας τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες που «ευθύνονται» για τη δημιουργία οξειδωτικού στρες και την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.
Από την άλλη, είναι πηγή φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και καλίου, το οποίο συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Τέλος, τα νεκταρίνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοχημικά συστατικά που έχει φανεί ότι ασκούν καρδιο-προστατευτική και αντικαρκινική δράση, ενώ αποδίδουν μόλις 60 θερμίδες ανά τεμάχιο, γεγονός που τα καθιστά ιδανικό σνακ για όσους προσέχουν το σωματικό τους βάρος.
Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου