Ένας από τους λόγους που αγαπάμε τόσο πολύ το καλοκαίρι είναι τα φρούτα αυτής της εποχής. Νόστιμα, τραγανά και θρεπτικά, τα κεράσια είναι ένα από τα πολυτιμότερα καλοκαιρινά φρούτα.
Ας δούμε, λοιπόν, πώς ωφελούν την υγεία μας.
    Πέντε λόγοι να εντάξετε τα κεράσια στην καθημερινή διατροφή σας | vita.gr
  1. Τα κεράσια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που είναι ευεργετικές για τα άτομα που υποφέρουν από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας ή άλλου πόνου και δυσφορίας στις αρθρώσεις.
  2. Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Έχει παρατηρηθεί επίσης ότι μειώνουν το σωματικό λίπος και τη χοληστερόλη, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή.
  3. Βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών. Ιδανικό σνακ μετά από μια σκληρή προπόνηση ένας χυμός κερασιού ή ένα μπολ με κεράσια, ώστε να βοηθήσουμε την αποκατάσταση των μυών. Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, το 90% των αθλητών που κατανάλωσε χυμό κερασιών πριν και μετά την προπόνηση ανέφερε την επαναφορά της μυϊκής του δύναμης μέσα σε 24 ώρες.
  4. Είναι φυσική πηγή μελατονίνης. Η μελατονίνη βοηθά το σώμα μας να ρυθμίσει τον κύκλο του ύπνου μας, παρέχοντάς μας έναν καλύτερο και πιο ποιοτικό βραδινό ύπνο.
  5. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Έτσι, προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού και ενισχύουν τη φυσική του άμυνα.