Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019

Ενθουσιασμό και ελπίδα

 

Παιδιά της Ομογένειας της Φλόριδας υποδέχονται τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. Φωτογραφία GOA/Dimitrios Panagos
Ενθουσιασμό και ελπίδα σκόρπισε η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στη Μητρόπολη Ατλάντας, καθώς παρευρέθηκε στην ετήσια Κληρικολαϊκή Συνέλευση, η οποία συνήλθε στην πόλη Τζάνκσονβιλ της Φλόριδας. Μόλις μπήκε στο ξενοδοχείο όπου γινόταν η Κληρικολαϊκή έγινε αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων ενθουσιασμού, αγάπης και τιμής από όλους, τους οποίους κέρδισε με το χαμόγελο και την προσήνειά του.
Ηταν η πρώτη του επίσκεψη σε Μητρόπολη από την ημέρα που ενθρονίσθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Νέα Υόρκη, κι έτσι το πλήρωμα της Μητρόπολης Ατλάντας είχε την ευκαιρία να δει και να ακούσει πρώτο τον νέο ποιμενάρχη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο οποίος κόμισε αυτό ακριβώς που σημαίνει ετυμολογικά το όνομά του, ελπίδα.
Μπράβο στον Μητροπολίτη Ατλάντας Αλέξιο γι’ αυτή την ιστορική πρωτιά που πέτυχε να πραγματοποιήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος την πρώτη του επίσκεψη της Αρχιεπισκοπίας του στη Μητρόπολή του. Την επόμενη φορά να επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος το Κέντρο Διακονίας στη Νότια Καρολίνα, το οποίο έχει ανοικοδομήσει ο Μητροπολίτης Αλέξιος. Εκεί θα θαυμάσει τον ιερό ναό στον οποίο είναι αποθησαυρισμένη η εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας, την οποία κόμισε από τη Μονή Βατοπαιδίου τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Γέροντας Εφραίμ.
Είμαι βέβαιος πως ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα πάει απ’ άκρου σ’ άκρο στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου υπάρχει κοινότητα και ναός, χωρίς ιδιαίτερες προσκλήσεις και από κανέναν. Αλλωστε, αυτός είναι ο ποιμενάρχης ολόκληρης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κι αυτό οφείλουν όλοι τώρα να το συνειδητοποιήσουν. Νομίζω πως καταλαβαινόμαστ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου