Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Ενθουσιασμό και ελπίδα

 

Παιδιά της Ομογένειας της Φλόριδας υποδέχονται τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. Φωτογραφία GOA/Dimitrios Panagos
Ενθουσιασμό και ελπίδα σκόρπισε η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στη Μητρόπολη Ατλάντας, καθώς παρευρέθηκε στην ετήσια Κληρικολαϊκή Συνέλευση, η οποία συνήλθε στην πόλη Τζάνκσονβιλ της Φλόριδας. Μόλις μπήκε στο ξενοδοχείο όπου γινόταν η Κληρικολαϊκή έγινε αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων ενθουσιασμού, αγάπης και τιμής από όλους, τους οποίους κέρδισε με το χαμόγελο και την προσήνειά του.
Ηταν η πρώτη του επίσκεψη σε Μητρόπολη από την ημέρα που ενθρονίσθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Νέα Υόρκη, κι έτσι το πλήρωμα της Μητρόπολης Ατλάντας είχε την ευκαιρία να δει και να ακούσει πρώτο τον νέο ποιμενάρχη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο οποίος κόμισε αυτό ακριβώς που σημαίνει ετυμολογικά το όνομά του, ελπίδα.
Μπράβο στον Μητροπολίτη Ατλάντας Αλέξιο γι’ αυτή την ιστορική πρωτιά που πέτυχε να πραγματοποιήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος την πρώτη του επίσκεψη της Αρχιεπισκοπίας του στη Μητρόπολή του. Την επόμενη φορά να επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος το Κέντρο Διακονίας στη Νότια Καρολίνα, το οποίο έχει ανοικοδομήσει ο Μητροπολίτης Αλέξιος. Εκεί θα θαυμάσει τον ιερό ναό στον οποίο είναι αποθησαυρισμένη η εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας, την οποία κόμισε από τη Μονή Βατοπαιδίου τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Γέροντας Εφραίμ.
Είμαι βέβαιος πως ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα πάει απ’ άκρου σ’ άκρο στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου υπάρχει κοινότητα και ναός, χωρίς ιδιαίτερες προσκλήσεις και από κανέναν. Αλλωστε, αυτός είναι ο ποιμενάρχης ολόκληρης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κι αυτό οφείλουν όλοι τώρα να το συνειδητοποιήσουν. Νομίζω πως καταλαβαινόμαστ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου