Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

Ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας ζήτησε ο Πρωθυπουργός


Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2019Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Φωτογραφία: ΓΤ ΠΘ/Δημήτρης Παπαμήτσος.

ΑΘΗΝΑ. Ο ορωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Τετάρτη το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και ενημερώθηκε από τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή και τη στρατιωτική ηγεσία για την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να προχωρήσει στην ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας με στόχο την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και παράλληλα την αξιοποίηση των αμυντικών προγραμμάτων ως πυλώνων ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.
Τόνισε, επίσης, την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση των σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων και συστημάτων διοίκησης.
Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως προτεραιότητες αφενός την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, και αφετέρου τη διασφάλιση της αξιοκρατικής ιεραρχικής εξέλιξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης.
Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε πλήρως από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου και εν συνεχεία από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη.
Ακολούθως, πισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ), όπου μέσω τηλεδιάσκεψης επικοινώνησε με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) που υπηρετεί:
· Σε Επιτηρητικό Φυλάκιο Στρατού Ξηράς στη νήσο Μεγίστη
· Στη Φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ, η οποία εκτελεί φυλακή σκοπούντος.
· Στο κλιμάκιο αεροσκαφών επιφυλακής της 130 Σμηναρχίας Μάχης, στη νήσο Λήμνο.
Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι μια επίσκεψη η οποία έχει και συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Θέλω να ευχαριστήσω τους Αρχηγούς, τους Επιτελείς, για την ενδελεχή ενημέρωση την οποία μου έκαναν και για την ουσιαστική συζήτηση για τις προτεραιότητες τις οποίες πρέπει να αναπτύξουμε ως προς την αμυντική μας πολιτική.
Με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα, για άλλη μια φορά, την απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα, το αξιόμαχο αλλά και το εξαιρετικά υψηλό ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρά τα μεγάλα προβλήματα και τις συνέπειες μιας δεκαετούς κρίσης, η οποία είχε οικονομικές επιπτώσεις και στους προϋπολογισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν έχει καμφθεί, αυτό το οποίο δεν έχει θιγεί, είναι το ηθικό του στρατεύματος.
Θέλω και με την ευκαιρία αυτή να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, αλλά και την περηφάνια μου σε όλες τις γυναίκες, σε όλους τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. Διότι αυτοί αποτελούν την ψυχή των Ενόπλων Δυνάμεων και την ισχύ της αποτρεπτικής μας δύναμης. Σας ευχαριστώ Υπουργέ για την ενδιαφέρουσα και πολύ ουσιαστική ενημέρωση και εύχομαι καλή δύναμη σε όλες και σε όλους».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Είχαμε τη χαρά και την τιμή σήμερα να υποδεχθούμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον νέο Πρωθυπουργό της χώρας, έτσι ώστε να έχουμε την ευκαιρία, γιατί ως ευκαιρία το εκλάβαμε, να τον ενημερώσουμε για την υφιστάμενη κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων, τις προτεραιότητες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τα επιχειρησιακά προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές για λύσεις.
Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την άμεση ανταπόκριση στο να οργανωθεί αυτή η επίσκεψη. Να ευχαριστήσω και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, Επιτελείο, Αρχηγεία, για την εξαιρετική και πλήρη ενημέρωση που έκαναν στον Πρωθυπουργό, έτσι ώστε να καταλάβουμε όλοι που βρισκόμαστε, που θέλουμε να πάμε και να συνταχθούμε ακόμα πιο εντατικά στο στόχο που έχουμε θέσει εξ αρχής, να ενισχύσουμε την ετοιμότητα, το αξιόμαχο και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Κύριε Πρωθυπουργέ, σας ευχαριστούμε».

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου