Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2019

  • Θήβα: Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου-Βρέθηκε μαχαιρωμένος (Video). Πολλά ερωτήματα προκαλεί ο θάνατος ενός 29χρονου που βρέθηκε μαχαιρωμένος στη Θήβα. .
  • Φωτιά στην Ηλεία-Επί τόπου 25 πυροσβέστες και 10 οχήματα. Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Σέκουλας Ηλείας. .
  • Μπαλάσκας: Αν πάρουμε εντολή για τα Εξάρχεια, θα πάθετε την πλάκα σας. «Xρειάζεται πολιτική εντολή, πολιτική θέληση, πολιτική βούληση», είπε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας. .
  • Σε ετοιμότητα το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο-Στην Αθήνα 80 διεθνή ΜΜΕ . Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο ενόψει των αυριανών εθνικών εκλογών ώστε να υποδεχθεί τους εκατοντάδες εκπρόσωπους των ελληνικών και διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, που θα μεταδώσουν την διαδικασία. .
  • Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε Κρήτη-Δωδεκάνησα (Video). Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται την Κυριακή στις περιοχές της Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Δωδεκανήσων και Κρήτης, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. .
Κόσμος
  • Ιστιοφόρο με 41 μετανάστες αψηφά τον Σαλβίνι-Τι λέει Έλληνας διασώστης vid. Ένα πλοίο διάσωσης μεταναστών, το Alex, στο οποίο επιβαίνουν 41 μετανάστες, ελλιμενίσθηκε σήμερα στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα. .
  • Όργανο συντονισμού κοινών ενεργειών με το ψευδοκράτος ιδρύει η Τουρκία. Η ίδρυση του οργάνου συντονισμού ενεργειών υπό την προεδρία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώθηκε νωρίτερα. .
  • Τούρκος Υπουργός Ενέργειας:Εντός εβδομάδας γεώτρηση Γιαβούζ σε κυπριακή ΑΟΖ. Ο Φετίχ Ντονμέζ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, ενημέρωσε ότι «αυτή τη στιγμή το Γιαβούζ ανεφοδιάζεται και υποβάλλεται στους τελευταίους ελέγχους στην Μερσίνα. .
  • Ονδούρα: Έξι διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας χρήσης υπέρμετρης βίας . «Το μήνυμα του προέδρου Χουάν Ορλάντο Ερνάντες (ΧΟΕ) είναι πολύ σαφές: αν φωνάζεις “έξω ο ΧΟΕ” και απαιτείς αλλαγή, μπορεί να το πληρώσεις πολύ ακριβά. .
  • Ακάρ:Συνεχίζουμε αγώνα ενάντια σε απειλές σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο . Πρόσθεσε ότι "στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο το αξιόλογο έθνος μας συνεχίζει με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στις απειλές και τους κινδύνους που εκτοξεύονται κατά της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας μας. .
Πολιτική
  • Οι πολιτικές αναμετρήσεις στα χρόνια της κρίσης. Την τελευταία δεκαετία υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της στη ζωή όλων, το πολιτικό σκηνικό άλλαξε πολλαπλά. .
  • Σε μεζεδοπωλείο της Ηλιούπολης η Φώφη Γεννηματά. Στην Ηλιούπολη βρέθηκε η Φώφη Γεννηματά, παραμονή των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής. .
  • DW: Και πάλι στο συρτάρι η ψήφος των αποδήμων. Άλλη μια εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή των Αποδήμων. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να δώσει νομική υπόσταση στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού. .
  • Γεννηματά: Ούτε ανεξέλεγκτη ΝΔ ούτε αχαλίνωτος ΣΥΡΙΖΑ. «Θα είμαστε σκληρά απέναντι στις πολιτικές που θα διαφωνούμε, αλλά δεν θα είμαστε όχι σε όλα», δήλωσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στην τελευταία προεκλογική συνέντευξή της. .
  • Τσίπρας από Σύνταγμα: Την Κυριακή θα νικήσουμε. Αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Μήνυμα αισιοδοξίας ότι "μπορούμε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη εκλογική ανατροπή στη σύγχρονη ιστορία", έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την τελευταία προεκλογική του συγκέντρωση στο Σύνταγμα και εμφανίστηκε βέβαιος ότι "την Κυριακή θα νικήσουμε γιατί τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Πρώτα και πάνω απ' όλα η ζωή μας". .
Οικονομία
  • Οι προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας την επόμενη ημέρα των εκλογών. Οι προκλήσεις της οικονομίας και τα ανοιχτά ζητήματα δεν αφήνουν χρόνο για πανηγυρισμούς, στην όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής. .
  • Ο Έρντογάν απομάκρυνε τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας. Δεν δόθηκε επίσημα κάποιος λόγος για την εξέλιξη αυτή, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορούσαν εικασίες στις αγορές για πιθανή απομάκρυνση του Τσετίνκαγια λόγω της απροθυμίας του να μειώσει τα επιτόκια. .
  • Μειώθηκε το κόστος του χρήματος τον Μάιο. Μειώθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων τον Μάιο ενώ των καταθέσεων παρέμειναν αμετάβλητα με αποτέλεσμα το "άνοιγμα της ψαλίδας" μεταξύ τους να περιοριστεί στο 4,39% από 4,65% τον Απρίλιο. .
  • Ρουμανία: Νομοσχέδιο για μείωση του ΦΠΑ από 19% σε 16%. Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2016 η Ρουμανία κατέλαβε την τελευταία θέση (σε ευρωπαϊκό επίπεδο) όσον αφορά το ποσοστό είσπραξης ΦΠΑ. .
  • Στα 14 δισ. ευρώ ο λογαριασμός των φόρων του δεύτερου εξαμήνου. Αμέσως μετά τις εκλογές ξεκινούν και οι φορολογικές υποχρεώσεις, με κυριότερη αυτή της υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και της πληρωμής στο τέλος του τρέχοντος μήνα της πρώτης δόσης του φόρου για όσους λάβουν χρεωστικό σημείωμα. .
Αθλητισμός
  • Στην ΕΡΤ τα δικαιώματα ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΦΗ. Τηλεοπτική στέγη βρήκαν οι τρεις ομάδες κατά την διάρκεια ειδικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. .
  • Τίτλοι τέλους για τον μεγάλο Παγδατή με συγκινητικό αντίο από τον Φέντερερ. Ένας κύριος με μεγάλο ταλέντο αποχώρησε από την ενεργό δράση στα γήπεδα του Γουίμπλεντον. .
  • Φαρμακερός και πάλι ο τρίτος γύρος του Γουίμπλεντον για την Σάκκαρη. Κύρια «πληγή» για την ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν τα αβίαστα λάθη, καθώς «χάρισε» 49 πόντους στην ουκρανή αντίπαλό της. .
  • Κοντά στους Μπακς ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Στο ΝΒΑ θα επιστρέψει ο Θανάσης Αντετοκούνμπο για να φορέσει τη φανέλα των Μπακς και να είναι συμπαίκτης με τον αδελφό του Γιάννη. .
Και το remake του Euro 2004 είχε… γαλανόλευκο χρώμα!. Μνήμες… «Ντα Λουζ» ξύπνησαν σήμερα στη Ριζούπολη, με τους Legends 2004 να κερδίζουν τους Portugal Legends με 2-1, χάρη σε γκολ των Κατσουράνη και Χαριστέα, στην αναβίωση του τελικού! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου