Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Πάτρα: Εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους ο 27χρονος πατροκτόνος (PHOTO-VIDEO)


Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2019




Μ’ ένα διάπλατο χαμόγελο ικανοποίησης και μ’ ένα «ευχαριστώ» προς την Ελληνική Δικαιοσύνη ο 27χρονος που σκότωσε τον πατέρα του βγήκε από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μετά από μια μαραθώνια και εξαντλητική διαδικασία που διήρκησε 14 ολόκληρες ώρες.
 Μπορεί να κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το Δικαστήριο να του επέβαλε 8ετή κάθειρξη, αλλά το γεγονός ότι  η ποινή έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την έφεση τον ικανοποίησε αφάνταστα και τον ίδιο και την οικογένειά του, που «χειροκρότησαν» την Εδρα στο άκουσμα της απόφασης.
Δάκρυα χαράς και ικανοποίησης κυλούσαν από τα μάτια της μητέρας του, η οποία δήλωσε πως δικαιώθηκε το παιδί της, το οποίο την Δευτέρα θα αποφυλακιστεί και θα επιστρέψει στο σπίτι της.
Συγκινημένα τα αδέλφια του, συγγενείς και φίλοι του δεν πίστευαν την θετική αυτή εξέλιξη.
Οι συνήγοροι υπεράσπισής του Βασίλης Ταουξής και Παναγιώτης Κεφαλληνός με τους συνεργάτες του ευχαρίστησαν το Δικαστήριο για την απόφασή του.
Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας, αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής μέχρι την έφεση που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του 27χρονου πατροκτόνου.  Το Δικαστήριο παρά την αρνητική εισήγηση του Εισαγγελέα, ο οποίος αποκάλεσε τον κατηγορούμενο ως «έναν ψυχρό εκτελεστή» αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα επιβάλλοντάς του δυο περιοριστικούς όρους, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, δίνοντάς του στην ουσία μια δεύτερη ευκαιρία,
Για δίκαιη απόφαση έκαναν λόγοι οι συνήγοροι υπεράσπισης του 27χρονου, οι οποίοι επενέλαβαν πως ο εντολέας του ήταν ένα παιδί που είχε περάσει πολλά στη ζωή του και επέμειναν στον ισχυρισμό ότι τέλεσε την ανθρωποκτονία εν βρασμώ.
Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Διονύσιος Μάργαρης έκανε λόγο για «ποινή – χάδι» για μια ανθρωποκτονία, καυτηριάζοντας στην ουσία το νέο Ποινικό Κώδικα, διότι βάσει των διατάξεών του υπήρξε αυτή η «ευνοϊκή» μεταχείριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου