Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2019


  • Θρίλερ στους Καλούς Λιμένες: Εντοπίστηκε σορός άνδρα σε προχωρημένη σήψη. Ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Καλών Λιμένων, απογευματινές ώρες χθες, για την ύπαρξη ενός ακίνητου άνδρα, στην παραλία ''ΒΥΖΑΡΟΠΛΑΚΑ'' του οικισμού ''Δυτικό'' Δήμου Γόρτυνας. .
  • Κλειστή η παραλία Πανόραμα στο Πόρτο Ράφτη εξαιτίας αποκόλλησης βράχων. Το συμβάν διαπίστωσε υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, και το κλείσιμο της παραλίας θεωρήθηκε αναγκαίο, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχει κίνδυνος οι βράχοι να αποκολληθούν απειλώντας την ασφάλεια των λουόμενων που χρησιμοποιούν την παραλία. .
  • Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι δύο προσαγωγές για επίθεση Ρουβίκωνα στον ΣΕΒ. Συνελήφθησαν, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, τα δύο από τα τρία άτομα που είχαν προσαχθεί για την επίθεση του "Ρουβίκωνα" στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα. .
  • Τρεις προσαγωγές για την επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία του ΣΕΒ. Σε τρεις προσαγωγές έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα η αστυνομία για την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία του ΣΕΒ, στο Σύνταγμα. .
  • Σοκ: Έξι άνθρωποι πνίγηκαν στη θάλασσα μόνο την Κυριακή 21 Ιουλίου. Συνολικά έξι άνθρωποι έχασαν σήμερα, Κυριακή 21 Ιουλίου τη ζωή τους στη θάλασσα σε Βόλο, Πρέβεζα , Ίσθμια, Βουλιαγμένη και Καβάλα. .
Κόσμος
  • Είκοσι τραυματίες από την «πύρινη κόλαση» που κατακαίει την Πορτογαλία . Η ξηρασία και οι ριπές του ανέμου περιπλέκουν την κατάσταση στην Πορτογαλία, όπου από το Σάββατο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές σε μια ορεινή περιοχή, στα κεντρικά της χώρας. .
  • Εκλογές στην Ουκρανία: Προβάδισμα στο κόμμα του Ζελένσκι δίνουν τα έξιτ πολ. Το κόμμα του νέου προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κερδίζει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη χώρα, συγκεντρώνοντας ποσοστό ρεκόρ 43,9%, σύμφωνα με ένα έξιτ πολ. .
  • Το χρονικό της κόντρας ΗΠΑ - Βρετανίας - Ιράν στο Στενό του Ορμούζ. Η ένταση μεταξύ του Ιράν και της Δύσης κλιμακώθηκε από την πλήρη εφαρμογή των αμερικανικών κυρώσεων στις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου ,που ενεργοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο, αλλά κι από την κατάσχεση ενός ιρανικού υπέρ-δεξαμενόπλοιου από βρετανικές ναυτικές δυνάμεις. .
  • Ιραν σε Βρετανία: Tο πλήρωμα του Stena Impero είναι καλά, αυτοσυγκρατηθείτε. Η Βρετανία καταδίκασε την κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου, που έγινε προχθές χαρακτηρίζοντάς την ως “μία εχθρική ενέργεια,” ενώ απέρριψε τις εξηγήσεις της Τεχεράνης ότι η κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου έγινε εξαιτίας της εμπλοκής του σε ένα ατύχημα με ένα άλλο ιρανικό αλιευτικό σκάφος. .
  • Μαίνονται οι φωτιές στην Πορτογαλία: Πυροσβέστες τραυματίστηκαν (video). Περίπου διακόσιοι επιπλέον άνδρες εμπλέκονται πλέον στην επιχείρηση, αυξάνοντας το σύνολο της δύναμης σε πάνω από 900 πυροσβέστες, με την υποστήριξη 300 οχημάτων, ενώ το πορτογαλικό γενικό επιτελείο στρατού ανακοίνωσε ότι στέλνει με τη σειρά του ενισχύσεις. .
Πολιτική
  • Θεοδωρικάκος: Ωρολογιακή βόμβα η απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με βασικές κατευθύνσεις την ολόπλευρη στήριξη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, παρουσίασε τις προτεραιότητες στον τομέα της ευθύνης του .
  • Κικίλιας: Δεσμεύομαι για περίθαλψη με αξιοπρέπεια. Άμεσα οι προσλήψεις . «Θα διασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών υγείας για όλους τους πολίτες και μάλιστα με χαμηλότερη επιβάρυνση από τους ίδιους», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους στον χώρο της Υγείας να εργαστούν ομαδικά για «σύστημα υγείας που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο». .
  • Παπανδρέου: Απέδειξα ότι λεφτά υπήρχαν αλλά χάλασα την πιάτσα. «Όταν είπα λεφτά υπάρχουν το έδειξα και το απέδειξα ότι υπήρχαν αλλά χάλασα την πιάτσα» ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής κατά την ομιλία του στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. .
  • Μητσοτάκης στο CNN: Να μετατρέψω τη χώρα σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Στη στρατηγική ότι οι πολίτες σε κάποιο χρονικό σημείο θα αναζητήσουν σοβαρές πολιτικές που θα οδηγούν σε αποτελέσματα κόντρα στον λαϊκισμό, βασίστηκε η ΝΔ ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , μιλώντας στο CNN και εκτίμησε πως κρίνοντας από τα αποτελέσματα η στρατηγική αυτή ήταν επιτυχημένη και οδήγησε στην επικράτηση της ΝΔ στις εκλογές. .
  • Τσακαλώτος: Που θα βρει η κυβέρνηση τα 1,8 δισ. για τα μέτρα του 2020 ;. Να απαντήσει η κυβέρνηση που θα βρει 1,8 δισ. για να υλοποιήσει τα μέτρα του 2020 που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ζήτησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, o οποίος ταυτοχρόνως καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δημιουργεί ατζέντα με επίκεντρο την καταστολή, η οποία όμως «δεν θα της βγει», υποστήριξε. .
Οικονομία
  • Ικανοποιημένος από την αναπτυξιακή ατζέντα της κυβέρνησης ο Ρέγκλινγκ. Προσθέτει πάντως, ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον σε πρόγραμμα και άρα δεν υπάρχει η πρόθεση από τους θεσμούς να της επιβάλουν οποιοδήποτε μέτρο. .
  • Κλιμακωτή μείωση προβλέπεται στον ΕΝΦΙΑ. Αναλυτικά οι κατηγορίες. Διευκρινίσεις για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ από φέτος τον Αύγουστο που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός χθες στη Βουλή έδωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. .
  • Βρούτσης στον ΣΚΑΪ : Ξεπερνούν τις 430 χιλιάδες οι εκκρεμείς συντάξεις. Μάλιστα ο κος Βρούτσης απέδωσε στις εκκρεμείς συντάξεις τα πλεονάσματα που είχε βρει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στον ΕΦΚΑ, λέγοντας ότι τα πλεονάσματα δεν υπήρξαν ποτέ. .
  • Αυτές είναι οι φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης. Γενναίες φοροαπαλλαγές για επιχειρήσεις και νοικοκυριά καθώς επίσης και διευκολύνσεις για την ελάφρυνση όσων έχουν χρέη περιλαμβάνουν οι εξαγγελίες Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του. .
  • Χατζηδάκης σε ΣΚΑΪ: Θα παρουσιάσουμε πολυπαραγονικό σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ. Σημείωσε πάντως πως θα χρειαστούν μήνες για την εφαρμογή του σχεδίου. .
Αθλητισμός
  • Υπέστη έμφραγμα και κατέρρευσε στο γήπεδο ο προπονητής της Ντ Βουκουρεστίου. Σοκαριστικές στιγμές στο ρουμάνικο ντέρμπι ανάμεσα στη Ντιναμό Βουκουρεστίου και την Κραϊόβα. .
  • Ολυμπιακός: Γήπεδο 15.000 θέσεων στο Ελληνικό οραματίζονται οι Αγγελόπουλοι. Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη βουλή, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επένδυση για την ανάπλαση του Ελληνικού, παράλληλα αυτό σήμανε και την αναθέρμανση για την κατασκευή γηπέδου από τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. .
  • Ο Μανωλάς χορεύει τους παίχτες της Νάπολι... συρτάκι (video). Ο Κώστας Μανωλάς ανήκει πλέον στην Νάπολι και τους χορεύει συρτάκι. .
  • Κοντά σε συμφωνία με Τζον Φαν Σιπ για την Εθνική η ΕΠΟ. Άλλωστε, η ΕΠΟ, το διάστημα της αναζήτησης ενός αντικαταστάτη του Αναστασιάδη είχε ασχολήθηκε αρκετά με περιπτώσεις Ολλανδών τεχνικών μετά από επαφές με Γερμανούς και Πορτογάλους. .
  • Οριστικό: Κατέθεσε συμμετοχή σε Α2 και Κύπελλο ο Ολυμπιακός. Τη διαδικασία για να αγωνιστεί την προσεχή σεζόν στην Α2 και στο Κύπελλο Ελλάδας κίνησε ο Ολυμπιακός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου