Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2019


  • Καλαμαριά: Απεγκλωβισμός ηλικιωμένης μετά από φωτιά σε διαμέρισμα. Φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά. Άνδρες της Πυροσβεστικής, απεγκλώβισαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, μία ηλικιωμένη γυναίκα από το διαμέρισμα. .
  • Θανατηφόρο τροχαίο στην Κέρκυρα. Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Κέρκυρα, λίγα λεπτά πριν τις 20:00, στον Άγιο Ιωάννη Περιστερών. .
  • Τζακ ποτ στο Τζόκερ. Τζακ ποτ σημειώθηκε στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ. .
  • Απέδρασαν δύο κρατούμενοι από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας. Oι δύο κρατούμενοι ζούσαν και εργάζονταν στις μονάδες που βρίσκονται έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα. .
  • Εντοπίστηκε το κλεμμένο υπηρεσιακό όχημα του Μεταγωγών. Μεταφέρεται στα εργαστήρια της αστυνομίας προκείμενου να ερευνηθεί για τυχόν αποτυπώματα. .
Κόσμος
  • Δικόγραφα συνδέουν τον Τραμπ με εξαγορά σιωπής 2 πρώην ερωμένων του. Δικόγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη συνδέουν άμεσα τον Ντόναλντ Τραμπ με τις προσπάθειες που καταβάλλονταν εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας το 2016 για να αγοραστεί η σιωπή δύο γυναικών που απειλούσαν να κάνουν αποκαλύψεις για τις σχέσεις που είχαν μαζί του παλαιότερα. .
  • Τουρκία: Αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του PKK στο Κουρδιστάν. Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας εξαπέλυσαν χθες Πέμπτη τις «πιο εκτεταμένες» αεροπορικές επιδρομές τους εναντίον θέσεων του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στην επικράτεια του Ιράκ, σε αντίποινα για την επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή ενός τούρκου διπλωμάτη στην Αρμπίλ την προτεραία, ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. .
  • Υπέρ των ανατολικοευρωπαϊκών κρατών η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν . Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία θα αναλάβει την 1η Νοεμβρίου τα καθήκοντά της στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τάχθηκε εναντίον της άδικης μεταχείρισης των ανατολικοευρωπαϊκών χωρών, μολονότι η Κομισιόν έχει εμπλακεί σε σύγκρουση με αρκετές από αυτές, ειδικά για ζητήματα που άπτονται του κράτους δικαίου. .
  • Τριντό και Τουσκ καταδίκασαν δηλώσεις Τραμπ για 4 νέες αμερικανίδες βουλευτές. Ο Τριντό χαρακτήρισε «οδυνηρά, λαθεμένα και εντελώς απαράδεκτα» τόσο τα σχόλια του Τραμπ για τις τέσσερις προοδευτικές πολιτικούς, όσο και το σύνθημα «στείλε τις πίσω», που ακούστηκε σε προεκλογική συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα όπου εμφανίστηκε ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας. .
  • Τρεις υπουργοί θα παραιτηθούν μόλις γίνει πρωθυπουργός ο Τζόνσον. Τρία μέλη της βρετανικής κυβέρνησης σκοπεύουν να παραιτηθούν την ημέρα που ο Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινωθεί πως θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, αν επικρατήσει, όπως προεξοφλείται, στην εσωκομματική διαδικασία των Συντηρητικών, έγραψε η εφημερίδα The Times. .
Πολιτική
  • Μιχαηλίδου: Η κ. Φωτίου υιοθέτησε το λεξιλόγιο του ΔΝΤ. Η Δόμνα Μιχαηλίδου απάντησε σε σχόλιο της Θεανώς Φωτίου, που έκανε λόγο για «πολιτική περικοπών των προνοιακών επιδομάτων» από μεριάς Νέας Δημοκρατίας. .
  • Aπάντηση Μητσοτάκη: «Στελεχώνουμε κράτος που θα υπηρετεί τους πολίτες»(vid). Έναν πρώτο απολογισμό των αποφάσεων που έλαβε η κυβέρνηση για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού, κάνει ο πρωθυπουργός με βίντεο που ανάρτησε στο Facebook. Ο Κυρ. Μητσοτάκης τονίζει ότι στόχος είναι η στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με αξιοκρατία ώστε να υπηρετεί τους πολίτες. .
  • «Πράσινο φως» σε προσλήψεις στην υγεία και ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι υπουργοί κ. Χρ. Σταϊκούρας, Μιχ. Χρυσοχοίδης, Β. Κικίλιας, Τ. Θεοδωρικάκος, Θ. Σκυλακάκης με θέμα τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του προσεχούς εξαμήνου. .
  • Την Παρασκευή συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για επιλογή ηγεσίας στην ΕΛΑΣ. Στις 9 το πρωί της Παρασκευής θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας ) για την επιλογή της νέας ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. .
  • Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη της . Αυτά έιναι τα μέλη που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να σκήσουν αντιπολίτευση στους υπουργούς της κυβέρνησης .
Οικονομία
  • Πώς θα χορηγείται η σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με υπουργική απόφαση. Διευκρινίσεις σχετικά με τις διατάξεις οι οποίες καθορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης σύνταξης θανάτου (σύνταξης χηρείας). .
  • Αυτός είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. .
  • Τίτλοι τέλους μετά από 24 χρόνια για το ΣΔΟΕ – Τι αλλάζει. Συνιστάται στο Υπουργείο Οικονομικών, Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας. .
  • DW: Πιο πλούσιοι από ποτέ οι Γερμανοί. Σε 6.170 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται πλέον η συνολικη αξία της χρηματικής περιουσίας σε όλη τη χώρα. Σε αυτήν περιλαμβάνονται μετρητά, τραπεζικές καταθέσεις όψεως ή προθεσμίας, αξιόγραφα και αξιώσεις απέναντι σε ασφαλιστικές εταιρίες. .
  • OBR: Ύφεση και μαύρη τρύπα στη οικονομία θα επιφέρει το no deal στο Brexit. Μία έξοδος από την ΕΕ χωρίς συμφωνία θα ρίξει τη βρετανική οικονομία σε ύφεση και θα αφήσει μία μαύρη τρύπα μεγέθους 30 δισεκατομμυρίων λιρών στα δημόσια οικονομικά της χώρας .
Αθλητισμός
  • Συμφωνία ΠΑΟΚ με Κοεντράο. Τη σπουδαία μεταγραφή του Φάμπιο Κοεντράο ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ο ΠΑΟΚ! .
  • Το Λαύριο απέσυρε το αίτημα παραμονής του και επιβεβαίωσε το deal με Κύμη. Σε μία ενέργεια, με την οποία επιβεβαίωσε πως βρήκε τον δρόμο για να μείνει στην Α1, προέβη το Λαύριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου