Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019

Ποιες αλλαγές εξετάζονται για τις 120 δόσεις


Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2019
Δύο χρόνια μετά το τελευταίο ευρύ φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την προηγούμενη Βουλή, έρχεται ένα νέα σχέδιο νόμου με παρεμβάσεις και αλλαγές σε όλα σχεδόν τα πεδία της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής.
Η νέα κυβέρνηση, σε λιγότερο από έναν μήνα από την ημερομηνία εκλογής της και χωρίς να έχει συζητηθεί σε κάποιο Eurogroup, πρόκειται να φέρει στη Βουλή σημαντικές αλλαγές.
Στο υπουργείο Οικονομικών, ο αρμόδιος υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο οποίος θεωρείται γνώστης των φορολογικών θεμάτων καθώς προέρχεται από τον κλάδο των εφοριακών και με τις καίριες επερωτήσεις του κατά το παρελθόν έχει δείξει ότι γνωρίζει και κατανοεί σε βάθος το φορολογικό σύστημα, έχει αναλάβει με τους επιτελείς της Καραγεώργη Σερβίας τησύνταξη του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.
Στόχος να είναι όσο πιο απλό γίνεται και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν να κινούνται στις προεκλογικές εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας.
Με το νομοσχέδιο θα υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
Στις αλλαγές στη ρύθμιση των χρεών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, βελτιώσεις για όσους έχουν χρέη έως 3.000 ευρώ, επέκταση των 120 δόσεων για όλους (φυσικά και νομικά πρόσωπα) και μείωση του ετήσιου επιτοκίου με το οποίο επιβαρύνονται σήμερα οι δόσεις (ανέρχεται στο 5%).
Ερωτηματικό παραμένει αν θα έλθει στη Βουλή ως έχει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου της προηγούμενης κυβέρνησης προκειμένου να κυρωθεί, στην οποία προβλέπεται να ενταχθούν στις 120 δόσεις και οι οφειλές που θα βεβαιωθούν εντός του 2019 και μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης (έως 30 Σεπτεμβρίου 2019) αφορούν υποχρεώσεις ετών, υποθέσεων και περιόδων μέχρι και 31.12.2018.
cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου