Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 10 Ιουλίου, 2019


Γερμανική Βουλή: Αμφισβητείται το «όχι» στις πολεμικές αποζημιώσεις . Γνωμοδότηση επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου / Bundestag αμφισβητεί την απόρριψη των ελληνικών απαιτήσεων για τις πολεμικές αποζημιώσεις του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου από τη γερμανική κυβέρνηση.

  • Νεκρός ηλικιωμένος στη θαλάσσια περιοχή Ν. Ποτίδαιας. Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας 71χρονος, το πρωί της Τρίτης από τη θαλάσσια περιοχή Ν. Ποτίδαιας Θερμαϊκού Κόλπου. .
  • Καβάλα: Σύλληψη για μεταφορά ενός τόνου παράνομων οστράκων. Πάνω από έναν τόνο οστράκων υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας, που συνέλαβαν 37χρονο για την παράνομη μεταφορά τους. .
  • Πτώμα τυλιγμένο σε σακούλες εντοπίστηκε στο Πέραμα. Τα αίτια του θανάτου θα διευκρινιστούν με νεκροψία - νεκροτομή. .
  • Μέσω… Μαϊάμι λύθηκε δολοφονία του 1994 στην Θεσσαλονίκη. Μία υπόθεση που είχε κλείσει άνοιξε χάρη σε δακτυλικό αποτύπωμα. .
  • ΥΠΕΞ: Η Τουρκία αψηφά προκλητικά το διεθνές δίκαιο με το «Γιαβούζ». «Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους-μέλους της ΕΕ πόρρω απέχει από τη συμπεριφορά που όφειλε να έχει ένα υποψήφιο προς ένταξη κράτος», σημειώνει η ελληνική διπλωματία στην πρώτη τοποθέτηση της νέας ηγεσίας. .
Κόσμος
  • Συζητήσεις στο Foreign Office για το Κυπριακό . Συζήτηση με αξιωματούχους του Foreign Office που χειρίζονται το χαρτοφυλάκιο του Κυπριακού είχε τη Δευτέρα η ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Τζέιν Χολ Λουτ. .
  • Έφοδοι για ντόπινγκ με «ελληνική σφραγίδα». Πρόκειται για ορμόνες που εντατικοποιούν την εκτροφή ζώων ή βελτιώνουν τις επιδόσεις στον ιππόδρομο. .
  • ΟΗΕ: Οι αμερικανικές κυρώσεις υπονομεύουν τον ιρανικό αντιτρομοκρατικό αγώνα. Οι αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις καταφέρνουν σοβαρό πλήγμα στις προσπάθειες του Ιράν να καταπολεμήσει την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα, τόνισε χθες Τρίτη μιλώντας ενώπιον ομολόγων του στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο ιρανός πρεσβευτής στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ο Ματζίντ Ταχτ Ραβανσί. .
  • Συρία: Τουλάχιστον 34 νεκροί σε μάχες στη Λαττάκεια. Μάχες ανάμεσα σε τζιχαντιστές και κυβερνητικά στρατεύματα, χθες Τρίτη στην επαρχία της Λαττάκειας, στη βορειοδυτική Συρία, είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 19 στρατιωτικοί και 15 αντικαθεστωτικοί, σύμφωνα με μια ΜΚΟ. .
  • Πορτογαλία: Καταδίκη Μαροκινού στρατολόγου του ISIS. Ένας 65χρονος Μαροκινός υπήκοος καταδικάστηκε να εκτίσει ποινή κάθειρξης 12 ετών, από πορτογαλικό δικαστήριο για τη στρατολογία νέων προκειμένου να πάνε να πολεμήσουν στη Συρία. .
Πολιτική
  • Το παρασκήνιο και οι εξελίξεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ ήδη, σύμφωνα με έγκυρες πηγές έχουν δρομολογηθεί αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, από το νέο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. .
  • Γερμανική Βουλή: Αμφισβητείται το «όχι» στις πολεμικές αποζημιώσεις . Γνωμοδότηση επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου / Bundestag αμφισβητεί την απόρριψη των ελληνικών απαιτήσεων για τις πολεμικές αποζημιώσεις του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου από τη γερμανική κυβέρνηση. .
  • Στις επάλξεις: Από πολύ νωρίς το πρωί έπιασαν δουλειά οι νέοι υπουργοί. Λίγο μετά τις επτάμισι το πρωί έφτασε στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο Άδωνις Γεωργιαδής, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν σχολίασε πως δεν γίνεται να αφεθεί καμία μέρα να πάει χαμένη δίνοντας ενώ παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα να ξεκολλήσουν οι επενδύσεις. .
  • Στις 11:00 η συνεδρίαση του υπουργικού-Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης. Φακέλους στους οποίους θα περιγράφονται λεπτομερώς οι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι τον Δεκέμβριο αλλά και ο τρόπος αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης θα παραλάβουν οι υπουργοί στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει για πρώτη φορά στις 11 υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Βουλή. .
  • Γεροβασίλη: Ζητήθηκε η παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. «Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις». έγραψε μεταξύ άλλων. .
Οικονομία
  • Τουρκία: Αλλαγές στην λειτουργία της κεντρικής τράπεζας φέρνει ο Ερντογάν. Ο Τσετίνκαγια, η τετραετής θητεία του οποίου επρόκειτο να διαρκέσει ως το 2020, αντικαταστάθηκε από τον υποδιοικητή του Μουράτ Ουισάλ με διάταγμα του προέδρου Ερντογάν, το οποίο δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης το πρωί του Σαββάτου. .
  • Χατζηδάκης: Επείγον το θέμα της ΔΕΗ – Επιδιώκουμε σχέδιο σωτηρίας. «Δεν υπερβάλουμε για το θέμα της ΔΕΗ. Στις προγραμματικές δηλώσεις θα είμαστε πολύ σαφείς» .
  • Οι θεσμοί «πιέζουν για συστημική λύση» για τα κόκκινα δάνεια. Ακόμα κι αν επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης των προβληματικών δανείων που έχουν τεθεί, το πρόβλημα θα παραμείνει ιδιαίτερα μεγάλο, διαρρέουν ευρωπαϊκές πηγές. .
  • Συνάντηση Γεωργιάδη με τον CEO της Lamda για να ξεμπλοκάρει το Ελληνικό . Κατά τη συνάντηση τέθηκαν όλα τα νομικά προβλήματα του project, και συζητήθηκε ο τρόπος που θα ξεπεραστούν. .
  • Το Ecofin επαναλαμβάνει τις προειδοποιήσεις για τις παροχές Τσίπρα. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναλαμβάνει τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν πως οι προεκλογικές παροχές της προηγούμενης κυβέρνησης θα κοστίσουν πάνω από 1% του ΑΕΠ, θέτοντας σε κίνδυνο τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος. .
Αθλητισμός
  • Μπάσκετ: «Βόμβα» Φριντέτ στον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός γκαρντ απάντησε θετικά στην πρόταση των «πράσινων» και το μόνο που απομένει είναι να στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του, σύμφωνα με όσα μετέφερε στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Κοντός. .
  • Αυγενάκης: Το υφυπουργείο Αθλητισμού ήταν επιλογή μου. Ο Γιώργος Βασιλειάδης «παρέδωσε» το υφυπουργείο Αθλητισμού στον Λευτέρη Αυγενάκη, με τον Ηρακλειώτη βουλευτή να δηλώνει πως το συγκεκριμένο πόστο αποτέλεσε δική του επιλογή. .
  • Η Βραζιλία κατέκτησε το Copa America . Χάρη στην ποιότητα και την κλάση των παικτών της, η Βραζιλία νίκησε 3-1 το Περού στον τελικό του Copa America που διοργάνωσε και κατέκτησε το ένατο τρόπαιο στην ιστορία της. .
  • Κόπα Άφρικα: Εύκολα στους «8» η Αλγερία . Τον τίτλο του φαβορί που είχε πριν την αναμέτρηση με την Γουϊνέα επιβεβαίωσε και εντός του αγωνιστικού χώρου η Αλγερία, η οποία νίκησε με 3-0 και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Κόπα Άφρικα, που διεξάγεται στην Αίγυπτο. .
  • Συνεχάρη τον Θανάση Αντετοκούνμπο ο Πιτίνο. Με μια ανάρτησή του στο Twitter, ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, συνεχάρη τον Θανάση Αντετοκούνμπο για τη μεταγραφή του στους Μιλγουόκι Μπακς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου